Darbības veids
Amatierteātri
Darbības vieta
Spāres muiža

Vadītāja: Tabita Kalniņa

Tālrunis: +371 28620076

E–pasts: tabita.kalnina@talsi.lv

Amatierteātris „Spāre” darbojas kopš 1996. gada 17. septembra un kopš tā dibināšanas amatierteātri vada režisore Tabita Kalniņa. Kolektīvā darbojās 14 dalībnieki vecumā no 16 līdz 69 gadiem. Gandrīz katru gadu tiek sagatavota viena lielāka luga un vairāki mazi uzvedumi, skeči un īsludziņas, turklāt aktīva dalība tiek ņemta katrā Spāres tautas nama organizētā pasākumā.
Amatierteātris „Spāre” piedalījies Republikas Amatierteātru festivālos Valkā, Dobelē, Jēkabpilī un Balvos un rādījuši arī savas izrādes Neretā, Tīnūžos, Dagdā, Ventspilī, Satiķos, Turlavā, Piltenē, Kolkā, Rojā, Mērsragā, Dundagā un visā Talsu novadā.
Jau desmit gadus ilga un ļoti laba sadarbība ir izveidojusies ar Pastendes kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvu „Spriganis” un sagatavotas vairākas programmas.  Īpaši draudzīgas saites un cieša sadarbība kolektīvam ir ar Strazdes un Sabiles amatierteātriem, arī ar Laidzes un Īves amatierteātriem.
Amatierteātra „Spāre” kolektīvs – stabils, draudzīgs un patstāvīgs. Kolektīva dalībnieki ir pārliecinājušies, ka jebkuru problēmu, nesaskaņas un grūtības var izrunāt, tāpēc kopā jūtās ļoti droši un labi. Kolektīvam izveidojušas arī vairākas kopīgas tradīcijas: jubilāru sveikšana, kopīgas ekskursijas, citu teātru apmeklējumi, Spāres apkārtnes sakopšanas talkas un vasaras vidū „režisora aukstā zupa no spaiņa”.