Darbības veids
Amatierteātri
Darbības vieta
Strazdes brīvā laika pavadīšanas centrs

Vadītāja: Ieva Jakimova

Tālrunis: +371 26129756

E–pasts: ievajakimova2@inbox.lv

Nodarbību laiks:  katru ceturtdienu  19:00 –24:00

Reiz Strazdes amatierteātrī kāds aktieris teica – darbošanās teātrī ir salīdzināma ar atkarību, kuru var ārstēt tikai ar pašu teātra spēlēšanu. Un tā teātra dalībnieki ārstē sevi un skatītājus nu jau daudzus gadus.
Teātra dalībnieku sastāvs, gadiem ritot, ir piedzīvojis arī nelielas izmaiņas, bet visus šos gadus to vadījusi režisore Alla Ankmane. Pašreiz kolektīvā ir 15 dalībnieki un kolektīvu no 2011.gada rudens vada Lauma Vītola. Kolektīvs iestudē dažādu paaudžu latviešu dramaturgu darbus, kas atklāj tuvākus un tālākus laikus, bet vēlme, parādīt un ļaut paskatīties uz dzīvi no malas, nav nekur zudusi. Tādēļ kolektīvs ir ļoti aktuāls un pieprasīts gan tuvākā, gan tālākā apkaimē. Labi panākumi ir gūti novada amatierteātru skatēs. Kolektīvs ir novērtēts un ieguvis dažādas godalgas.
Strazdes amatierteātris ar lielu prieku piedalās dažādos pasākumos, gan savā pagastā, gan novada robežās, gan ārpus tā. Kolektīvs piedalās tradicionālajos „Meteņos” Spārē, „Vīna svētkos” Sabilē, Strazdes pagasta dienā un vēl citos pasākumos.