Kultūra

No 18. līdz 21. augustam Talsu novada pašvaldības pārstāvji dosies uz Lejres pašvaldību Dānijā, lai piedalītos 25 gadu sadarbības gadadienas svinībās. Draudzību ar tolaik esošo Bramsnaes pašvaldību 1997. gadā uzsāka Ģibuļu pagasta padome. Pēc teritoriālās reformas Dānijā 2007. gadā draudzība turpinājās ar Lejres pašvaldību, un pēc Talsu novada izveidošanās 2013. gadā tika parakstīts sadarbības līgums starp Talsu novada un Lejres pašvaldībām.

Delegāciju pārstāvēs Talsu novada domes deputāts Kalvis Kalniņš, Mērsraga vidusskolas dizaina un tehnoloģiju skolotāja Sandija Joņina, Pastendes kultūras nama direktore Jolanta Ozola, pateicoties kurai šī sadarbība ir izveidojusies tik veiksmīga un turpinās visus 25 gadus.

Svētku svinībās piedalīsies arī Pastendes kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Spriganis”, interešu izglītības iestādes „Dziesmu skola” ansamblis un Talsu Tautas nama Ķēniņmeitas, kas priecēs Lejres pašvaldības iedzīvotājus ar svētku koncertiem. Deju kolektīvs viesosies arī divos Lejres pašvaldības senioru namos, bet „Dziesmu skolas” ansamblis un Ķēniņmeitas dosies uz divām izglītības iestādēm, lai jauniešiem sniegtu koncertu un mācītu latviešu rotaļas.

Aviobiļetes kolektīviem apmaksā Lejres pašvaldība, bet oficiālajai delegācijai izdevumus sedz Talsu novada pašvaldība.

Dana Vecmane