01.04.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, Talsu autoostas uzgaidāmajā telpā uz soliņa guļ persona. Ierodoties notikuma vietā, persona pamodināta. Veiktas pārrunas, pēc kurām persona saviem spēkiem raitā solī dodas prom.

Ziņo, ka Talsu novadā, Stendē, Raiņa ielas un Liepas ielas rajonā regulāri klīst suns. Veikta informācijas pārbaude, dzīvnieks netika manīts. Noskaidrots iespējamais dzīvnieka īpašnieks. Par konstatēto uzrakstīts dienesta ziņojums.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Rojā, Torņa ielā, izcēlies konflikts starp ģimenes locekļiem. Ierodoties notikuma vietā, un uzklausot mājas iedzīvotājus, konstatēts, ka personai nepieciešama medicīniskā palīdzība. Konsultējoties ar Valsts policiju, uz notikuma vietu izsaukti mediķi, Valsts policija. Sagaidīta operatīvo dienestu ierašanās. Palīdzēts personu nogādāt NMPD automašīnā, lai transportētu uz ārstniecības iestādi.

Ziņo, ka Talsu novadā, braucot pa autoceļu Talsi–Stende, netālu no pagrieziena uz Mazstendi, ceļa malā, iespējams, ir beigts dzīvnieks. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ceļa malā mētājas apģērbs – džemperis.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, K. Valdemāra ielā 3 uz soliņa guļ persona. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka sniegtā informācija apstiprinās. Persona pamodināta, veiktas pārrunas. Persona dodas prom.

02.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, uz ceļa atrodas pamesta balta automašīna Audi A4, kas traucē ceļa būvdarbiem. Lūdz palīdzību, lai minētā automašīna tiktu pārvietota kaut kur citur. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka sniegtā informācija apstiprinās. Minētā automašīna atradās norādītajā vietā un traucēja ceļa būvdarbiem. Tika panākta vienošanās, ka automašīna tuvākajā laikā tiks pārvietota.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Dundagas pagastā, Dundagā, Talsu ielā, daudzdzīvokļu mājas kāpņutelpā nepilngadīgas personas smēķē. Norādītajā adresē tika konstatēts, ka no minētās adreses kāpņu telpas nāk ārā vairāki jaunieši. Jauniešiem tika palūgts uzrādīt piederošās mantas, lai pārliecinātos, vai pie viņiem neatrodas tabakas izstrādājumi. Pie jauniešiem tabakas izstrādājumi netika konstatēti. Tika veiktas pārrunas ar minētajiem jauniešiem.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dārza ielā , metāla mucā tiek dedzinātas kādas lietas un rodas liels sadūmojums, kas traucē apkārtējiem iedzīvotājiem. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka sniegtā informācija apstiprinās. Metāla mucā tika dedzinātas koku lapas un zari, līdz ar to veidojās sadūmojums. Personai, kura veica dedzināšanas darbus, tika izteikts aizrādījums, un ugunskurs tika nodzēsts.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Andreja Pumpura ielā, pagalmā zem eglītēm, guļ persona, iespējams, stiprā alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka zem eglītēm atrodas vairāki jaunieši, kuri paskaidroja, ka paslēpušies no lietus. Jauniešiem tika izskaidrots un aizrādīts, ka minētā vieta nav domāta, lai atpūstos, jo pēc jauniešu apmeklējumiem minētajā vietā paliek sadzīves atkritumi, kas netiek savākti. Pēc pārrunām jaunieši devās prom.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Raiņa ielā, daudzdzīvokļu mājas kāpņutelpā atrodas persona stiprā alkohola reibumā un nespēj patstāvīgi pārvietoties. Ierodoties adresē, konstatēts, ka sēž persona, kura atradās tik spēcīgā alkohola reibumā, ka nespēja patstāvīgi pārvietoties. Lai persona neapdraudētu savu veselību un drošību, tā tika nogādāta viņa norādītajā dzīvesvietā, kur aprūpi par personu uzņēmās dzīvesbiedre.

Saņemta mutiska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Kārļa Mīlenbaha ielā dzīvojoša persona ar klibu kāju nepilngadīgajām personām pērk apreibinošas vielas, alkoholu un tabakas izstrādājumus un kopā lieto tās. Ierodoties notikuma vietā, persona paskaidroja, ka pie viņa dažreiz ciemos atnākot jaunieši. Persona paskaidroja, ka apreibinošas vielas viņi nelieto un viņš jauniešiem neko nepērk. Ar personu tika veiktas pārrunas un izskaidrots, ka nepilngadīgajām personām nedrīkst nodot un kopā lietot apreibinošās vielas.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, zem balkona, persona nokārto dabiskās vajadzības. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka minētajā adresē neviena persona vairs nav sastopama. Tika apsekota tuvākā apkārtne, bet pēc sniegtajām pazīmēm persona netika manīta.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, posmā, kur tiek veikti ceļa remontdarbi, ir nepareizi uzstādītas informatīvās ceļa norādes. Informācija nodota atbildīgajiem dienestiem.

04.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, kādā zemnieku saimniecībā, pieklīduši nepiederoši suņi, kas traucē tur esošos zirgus. Noskaidrots suņu saimnieks, un izteikts mutvārdu brīdinājums par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumu. Ar suņu saimnieku veiktas pārrunas.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Kareivju ielā, nozagti automašīnas uzlādes vadi automašīnas akumulatoram. Veikta tuvākās apkārtnes esošo lombardu apsekošana. Informācijas sniedzējam izskaidrots, ka par notikušo zādzību jāvēršas ar iesniegumu Valsts policijā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, K. Mīlenbaha ielā, Talsu 2. vidusskolā, atrodas nepiederoša persona. Ierodoties notikuma vietā, sastapta nepilngadīga persona alkohola reibumā. Persona tika aizturēta un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Dundagā, kafejnīcā, persona traucē apmeklētājus. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura nespēja patstāvīgi pārvietots, neorientējās apkārtējā vidē, un personai ir veselības problēmas. Persona nogādāta dzīvesvietā.

Saņemta informācija, ka persona uztraucas par radinieka veselības stāvokli, jo radiniekam ir veselības problēmas. Veicot pārbaudi un sazinoties ar radinieku, noskaidrots, ka nekāda veida apdraudējums nav un palīdzība nav nepieciešama.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Ķūļciema pagastā, pa grants ceļiem pārvietojas smagās baļķu vedēju automašīnas un pārkāp ceļa lietošanas ceļa zīmes. Veicot pārbaudi, pārkāpumi netika konstatēti.

05.04.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, Lielajā ielā, vairākas personas alkohola koplietošanas laikā nokārto dabiskās vajadzības tam neparedzētā vietā, neskatoties uz citu personu klātbūtni. Ierodoties notikuma vietā ar personām veiktas pārrunas. Noskaidroti lietas apstākļi.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Rojā, nepieciešama palīdzība satiksmes autobusā. Notikuma vietā autobusa šoferis Talsu novada pašvaldības policijas darbiniekiem uzrādīja personu, kura traucējot sabiedrisko kārtību. Persona nogādāts dzīvesvietā.

06.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Rojā, Liepu ielā, noticis ceļu satiksmes negadījums. Automašīna iebraukusi apgaismes stabā, elektrības skapī. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka sniegtā informācija apstiprinās. Uz notikuma vietu izsaukta  un sagaidīta Valsts policija.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā, novietota automašīna, kas traucē citiem transportlīdzekļiem. Veicot pārbaudi vairākas reizes dienā, konstatēts, ka transportlīdzeklis novietots stāvēšanai tā, ka tas netraucē citu automašīnu kustībai.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Virbu pagastā, Jaunpagastā veikalā, visas dienas garumā ierodas persona alkohola reibumā, kura no veikala apmeklētājiem prasa naudu un traucē citu personu mieru. Ierodoties notikuma vietā, tika sastapta iepriekš minētā persona, kura atradās manāmā alkohola reibumā. Persona nespēja patstāvīgi un droši pārvietoties, tāpēc pieņemts lēmums to nogādāt dzīvesvietā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Rojā, pie Kultūras centra ir notriekts/apgāzts stabs. Telefonsarunas laikā ziņotājs informēts, ka par mantas bojāšanu ir jāgriežas Valsts policijā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, A. Pumpura ielā, nožogotā teritorijā, divi jaunieši, pārlecot pār žogu, nozaga ugunsdzēšamo aparātu. Informācija nodota Valsts policijai.

07.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, pa Rūķu ielu 2–3 gadus vecs bērns pamanīts staigājam pa ceļu bez pieaugušas personas klātbūtnes. Bērns apturēts un nav mācējis paskaidrot, kur viņš dzīvo vai kā viņu sauc. Bērns norādījis virzienu no kurienes nācis. Nogādājot bērnu adresē, kuru spējis uzrādīt, sastapti divi pieaugušie, kuru bērnu atpazinuši un paņēmuši pie sevis, lūdz pārbaudīt notikušā apstākļus. Ierodoties notikuma vietā, sastapti bērna vecvecāki, kuri paskaidroja, ka mazbērns atstāts viņiem pieskatīšanai. Iespējams, bērns ir gribējis iet mājās bez atļaujas.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Lubes pagastā, persona ir izgājusi no dzīves vietas un līdz šim brīdim nav zināma viņa atrašanās vieta. Informācija nodota Valsts policijai un patruļgrupām.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, Iģenes apkārtnē, motocikla vadītājs agresīvi vada motociklu. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka grants ceļa segums ir bojāts. Motocikla vadītājs netika sastapts. Tuvākajā apkārtnē veikta patruļa.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, uz ielas guļ persona. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka informācija neapstiprinās.

09.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, uz ietves guļ persona. Pie viņas piegājušas vairākas personas. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī konstatēts, ka notikuma vietā strādā mediķi. Uz ielas atradās persona, kurai bija radušās veselības problēmas.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Jaunajā ielā, ceļa braucamās daļas nomalē pamesta automašīna bez tehniskās apskates. Automašīna traucējot ielas sakārtošanas darbiem. Notikuma vietā sastādīts brīdinājums, par transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa. Informēts transportlīdzekļa īpašnieks. Auto tiks pārvietots.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, izcēlies konflikts. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī koplietošanas pagalmā tika sastaptas personas alkohola reibumā. Personām izteikti aizrādījumi.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Kolkas pagastā, Kolkā, nenoskaidrota persona no blakus dzīvokļa iegājusi bibliotēkā. Atņēmusi atslēgas un tur esošās darbinieces ieslēgusi bibliotēkas telpās. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki ierodoties notikuma vietā, pieņēma iesniegumus. Aptaujājot iedzīvotājus, noskaidrota iespējamā vainīgā persona.

Persona informē Talsu novada pašvaldības policiju par alkohola reibumā guļošu personu pie veikala Talsu novadā, Dundagas pagastā, Kolkā. Ierodoties notikuma vietā, tika pamodināta alkohola reibumā esoša persona, kura pēc pārrunām devās uz dzīvesvietu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienē, klaiņojot suns. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Dundagā, kāda automašīna veic agresīvu braukšanu. Veikta patrulēšana. Automašīna netika manīta. Veikta videonovērošanas kameru caurskate.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Talsu slimnīcā, slimnīcas uzņemšanas nodaļā atrodas agresīvs apmeklētājs. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka persona, būdama alkohola reibumā, traucē uzņēmuma darbu. Persona aizturēta un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbu veikšanai.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Talsciema ielā, kāda automašīnas pārvietojas, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu. Informācija nodota Valsts policijai.

10.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Mērsraga pagastā, Upesgrīvā, regulāri tiek braukāts ar automašīnām pa kāpu zonu. Informācija nodota iestādes priekšniekam, norīkojuma instruēšanai, lai patrulēšanas laikā pievērstu papildus uzmanību šai vietai. Personai izskaidrots, ja tiek konstatēti pārkāpumi, lai nekavējoties ziņo Valsts policijai vai Talsu novada pašvaldības policijai.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, publiskā vietā vairākas personas lieto alkoholiskus dzērienus un vienai personai ir nodarīti miesas bojājumi. Lūdz apsekot minēto adresi. Ierodoties adresē, konstatēts,  ka sniegtā informācija apstiprinās. Četras personas kopīgi lietojušas alkoholu, izvērsies konflikts. Notikuma vietā noskaidroti lietas apstākļi. Ar personām veiktas pārrunas, palūgts doties uz savām dzīvesvietām. Vienai personai tika konstatēti maznozīmīgi miesas bojājumi. Persona nogādāta Talsu slimnīcā, uzņemšanā.

Ziņo, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, daudzdzīvokļu mājā, no nenoskaidrota balkona tiek mesti dažādi priekšmeti. Pagalmā atrodas mazgadīgi bērni. Ierodoties notikuma vietā, bērni norāda, no kura dzīvokļa mesti priekšmeti. Veikta pārbaude norādītajā adresē. Persona paskaidro, ka esot atradusies balkonā, bet nekas neesot mests. Persona skaidro, ka mazie bērni paši esot nepieklājīgi rādījuši dažādas zīmes.

Ziņo, ka Talsu novadā, Laucienē, divas nepilngadīgas personas pēc plkst. 22.00 neesot pārnākušas mājās. Lūdz veikt patrulēšanu Laucienē. Veikta patrulēšana Laucienē, apsekotas divas iespējamās atrašanās vietas. Personas netika sastaptas. Vienam no vecākiem izskaidrots, ka nepieciešams informēt Valsts policiju.

11.04.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, Lielajā ielā, pieklīdis liela auguma suns, kas nedodas prom. Talsu novada pašvaldības policijai izdevās noskaidrot suņa saimnieku.  Suns nodots saimniekam, veiktas pārrunas.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Jaunajā ielā, daudzdzīvokļu mājas iekšpagalmā atrodas ilgstoši pamesta automašīna, kas traucē nogreiderēt iekšpagalmu. Pārbaudes laikā tika sazvanīts automašīnas īpašnieks, kurš paskaidroja, ka auto tiks pārvietots.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Ziemeļu ielā, norisinās ģimenes konflikts. Talsu novada pašvaldības policijas putruļgrupai ierodoties norādītajā adresē, tika konstatēts, ka starp divām personām ir izcēlies sadzīviska rakstura strīds. Personas netika aizskartas, bet tika veiktas mutvārdu diskusijas. Ar abām personām tika veiktas pārrunas, apdraudējums netiek konstatēts, un personas izlīga mieru.

Saņemta informācija par to, ka uz ceļa posma Talsi–Engure, aptuveni 13 km aiz Laucienes, ceļa labajā malā atrodas beigts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, divas personas atrodas tik stiprā alkohola reibumā, ka tiek traucēts citu cilvēku miers. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura bija acīmredzamā alkohola reibumā. Persona bija agresīvi noskaņota pret policijas darbiniekiem, atteicās sadarboties, līdz ar ko persona tika aizturēta un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā, lai veiktu procesuālās darbības. Par notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta.

12.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Mērsraga pagastā, Mērsragā, dzīvojot persona, kura nepiedalās pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu savākšanā. Persona savus atkritumus mētājot, kur pagadās. Pārbaudes laikā noskaidrots, ka nav noslēgts līgums par nešķiroto atkritumu savākšanu. Par augstāk minēto faktu uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, persona alkohola reibumā lamājoties uz veikala apmeklētājiem, tiek traucēts veikala darbs. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki, ierodoties notikuma vietā un uzklausot veikalā esošās personas, noskaidroja, ka persona esot atstājusi veikala telpas. Persona tika aizturēta netālu no notikuma vietas un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

Veicot patrulēšanu, sastapta jauniešu grupa Talsu novadā, Talsos, Darba ielā. Veicot pārrunas ar jauniešiem, tika konstatēts, ka nepilngadīga persona ir lietojusi alkoholiskus dzērienus. Nepilngadīgā persona aizturēta, nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā un nodota vecāku aprūpē.

14.04.

Saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, laukumā pie ēkas trokšņo jaunieši – sit bungas, bļaustās. Ierodoties notikuma vietā, automašīnu stāvlaukumā, sastapta grupa jauniešu, kuri atgriezušies no florbola spēles, un ir Talsu kluba līdzjutēji. Jaunieši skaļi pārrunā spēli un ik pa laikam sit bungas. Jauniešiem palūgts izklīst, ko viņi arī izdara. Kamēr jaunieši izklīst, policijas ekipāža atrodas notikuma vietā. Alkohola lietošana netiek konstatēta.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Raiņa ielā, pulcējas personas, kuras lieto alkoholu. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, ar kuru veiktas pārrunas, alkohola lietošana netika konstatēta.

15.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Krišjāņa Valdemāra ielā, pie īpašuma novietots transportlīdzeklis, kas traucē citiem transportlīdzekļiem. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka transporta līdzekli pārvietots.

16.04.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, Mundigciemā, tiek kurināts ugunskurs un dedzināti atkritumi. Ierodoties norādītajā adresē, ugunskurā ir redzams, ka tajā ir dedzinātas kartona kastes. Ugunskurs ierašanās brīdī ir gandrīz jau nodzisis.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Raiņa ielā, notiek konflikts starp personām. Ierašanās brīdī personas daļēji ir izklīdušas. Viena no sastaptajām personām ir alkohola reibumā. Persona tiek nogādāta dzīvesvietā, lai neapdraudētu savu un citu personu veselību. Izvērtējot notikušā apstākļus, personai izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Raiņa un Robežu ielas krustojumā pieklīdis sunītis. Suns tiek nogādāts dzīvnieku patversmē.

Saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, Pastendē, Ozolu ielā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā automašīnas novietotas stāvēšanai, pārkāpjot ceļa zīmju prasības. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka ceļa zīme, kas atļauj stāvēt tikai ar atļaujām, ir uzstādīta vakar. Noskaidrots, ka automašīnas ir novietojuši iepriekš minētās daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji. Palūgts pārvietot automašīnas, kas arī tiek izdarīts.

17.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, notiek trokšņošana, skaļa bļaustīšanās. Ierodoties norādītajā adresē, sastaptas personas, kuras ir acīmredzamā alkohola reibumā. Noskaidrots, ka starp personām ir savstarpējs strīds, kā laikā tika skaļi runāts, bļauts. Ar personām veiktas pārrunas, strīds beidzās un panākts savstarpējs izlīgums.

Veicot patrulēšanu Talsu novadā, Laidzes pagastā, netālu no apļveida krustojuma, Laidzes virzienā ceļa malā atrasts beigts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka nakts laikā Talsu novada Sabilē nozagta automašīna. Neilgi pēc informācijas saņemšanas noskaidrots, ka automašīna ir atradusies. Notikušo vērtēs un izskatīs Valsts policija.

Saņemta informācija, ka ceļa posmā Talsi–Upesgrīva, aiz pieturas Krūzas, nobraukts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, K. Valdemāra ielā, uz soliņa sēž persona un raud. Iespējams, personai ir veselības problēmas. Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka uz soliņa sēž persona alkohola reibumā. Tā kā personai ir kustību traucējumi un ir smaga mugursoma, pieņemts lēmums personu nogādāt dzīvesvietā.

Ziņo, ka Talsu novadā, Talsos, K. Mīlenbaha ielā, pie izglītības iestādes notiek vērsta agresija pret skolēnu. Ierodoties notikuma vietā, fiziska spēka pielietošana starp skolēniem netika konstatēta. Noskaidroti lietas apstākļi. Informēti izglītības iestādes darbinieki.

Ziņo, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, Pastendē, Ozolu ielā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā transportlīdzeklis novietots stāvēšanai bez nepieciešamās atļaujas. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka sniegtā informācija neapstiprinās.

 

18.04.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, iekšpagalmā, propāna gāzes novietnē vienai no cisternām ir nokritusi kapsula. Minētā informācija tika nodota Latvijas propānu gāzei, un Latvijas propāna gāzes darbinieks tajā pašā dienā ziņoja, ka bojājums tiks novērsts.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Kareivju ielā, iebrauktuvē uz iekšējo stāvlaukumu, kāds autovadītājs novietojis automašīnu, kas traucē citiem transportlīdzekļiem pārvietoties. Patruļgrupai ierodoties norādītajā adresē, tika konstatēts, ka minētā automašīna jau dodas prom un mašīnas vadītajām tika izteikts mutisks aizrādījums par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Saņemta  informācija par to, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, Laidzē, kādā īpašumā nelikumīgi iemitinājusies persona. Patruļgrupai ierodoties minētajā adresē, tika sastapa persona, kura paskaidroja, ka mājas īpašnieka radinieks esot atļāvis dzīvot minētajā īpašumā. Īpašumu persona pieskata un uzkopj.

Saņemta informācija, par to, ka Talsu novadā, Balgales pagastā, Dursupē, klaiņo vairāki suņi. Informācijas pārbaudes laikā noskaidrots suņu īpašnieks, no kura paņemts rakstisks paskaidrojums par notikušo situāciju.

Saņemta informācija, par to, ka Talsu novadā, Balgales pagastā, dzirdams, ka tiek izmantots putnu atbaidītājs, kas rada šāvieniem līdzīgu troksni un traucē kaimiņu mieru. Personai telefoniski izskaidroti MK Nr.16 noteikumi par trokšņu novērtēšanas un to pārvaldības kārtību, kas attiecas uz putnu atbaidītāju ierīcēm.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Dundagas pagastā, Dundagā, Pils ielā, atrodas persona alkohola reibumā, kura traucē iestādes darbu. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura traucēja iestādes darbu, un šī persona nogādāta dzīvesvietā. Par pārkāpumu tika uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

19.04.

Saņemta informācija par divu personu savstarpēju konfliktu, kas radies kopējas alkohola lietošanas laikā. Patruļgrupai ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka konflikts ir beidzies, bet vienai no iesaistītajām personām konstatēti redzami miesas bojājumi, un uz notikuma vietu izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. 

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, daudzdzīvokļu namu pagalmā automašīna novietota stāvēšanai 326. ceļa zīmes darbības zonā. Ierodoties notikuma vietā, noformēts sods par apstāšanos stāvēšanas noteikumu pārkāpumu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Abavas pagastā, no Stendes puses braucot uz Veģu krustojumu, ceļa labajā pusē guļ beigts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, Zvirgzdos, ir apgāzti puķu podi. Ierodoties notikuma vieta, redzamas smagās automašīnas riepu pēdas. Tuvākajā apkārtnē neviena persona nevar sniegt noderīgu informāciju par notikušo.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, Rocežos, kādas mājas pagalmā klaiņo svešs suns. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Rojas pagastā, Rojā, bānīšu autobusa pieturā ir beigts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Dundagas pagastā, Dundagā, ir autovadītājs, kurš iespējams alkohola reibumā vada automašīnu. Ierodoties notikuma vietā, pārkāpumi netika konstatēti.

20.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, daudzdzīvokļa mājā trokšņo kaimiņš. Ierodoties notikuma vietā, informācija neapstiprinājās.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, divi jaunieši konfliktē viens ar otru, draud nodarīt miesas bojājumus. Ierodoties notikuma vietā, neviena persona netika sastapta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, pie ēkas nozagtas puķes. Veikta notikumu vietai tuvāko uzstādīto videokameru ierakstu caurskate, persona ar puķēm netiek manīta. Papildus informācija nodota patruļai, lai pievērš uzmanību Talsu pilsētā esošajiem apstādījumiem vai vēl kaut kur nav nozagtas puķes. Patruļa nekonstatē nevienu vietu, kur būtu pazudušas puķes vai izbojāti apstādījumi.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Rojas pagastā, Kaltenē, ir beigts ronis. Ronis atrodas aptuveni metru jūrā. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Sabilē, Rīgas ielā, automašīnu stāvlaukumā, noticis ceļu satiksmes negadījums, kur vainīgā persona aizbraukusi no notikuma vietas. Lūdz veikt video ierakstu caurskati. Veikta videoierakstu caurskate, noskaidrots iespējamais vainīgās automašīnas vadītājs.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, atrodas suns, kurš nepārtraukti rej. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka starp kaimiņiem ir savstarpējs konflikts. Pieņemts iesniegums un paskaidrojums.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Sabilē, Rīgas ielā, noticis konflikts starp personām. Vienā daudzdzīvokļu mājā dzīvojoša persona iznākusi pagalmā un, būdama alkohola reibumā, lamājusies, izteikusi aizvainojošus vārdus citām personām, kuras pagalmā krāmējušas malku. Informācijas sniedzējs vēlas iesniegumu iesniegt elektroniski. Pārbaudot augstāk minēto informāciju, noskaidrota iespējamā vainīgā persona.

21.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, pa vecās katlumājas jumtu un garāžu jumtu skraidot vairāki jaunieši. Iespējams, spēlējot futbolu. Talsu novada pašvaldības policijas darbiniekiem apsekojot adresi Talsos, Dundagas ielā, ap veco katlumāju jaunieši netiek sastapti.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Stendē, Brīvības ielā, zālājā guļot persona alkohola reibumā. Apsekojot adresi Stendē, Brīvības ielā, persona alkohola reibumā netika sastapta. Aptaujājot sastaptās personas, noskaidrojās, ka persona devusies prom saviem spēkiem.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Valdgales pagastā, pa autoceļu Pūņas–Valdemārpils pārvietojas automašīna, kuras vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā. Veikta patrulēšana pa autoceļu Valdemārpils–Pūņas. Taču aprakstam līdzīga automašīna netika manīta. Informācija nodota Valsts policijai.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, pa Raiņa ielu Celtnieku ielas virzienā pārvietojoties trīs nepilngadīgas personas alkohola reibumā. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki Talsos, Celtnieku ielā, ievēroja trīs nepilngadīgas personas, kuras, ieraugot Talsu novada pašvaldības policijas darbiniekus, metās bēgt. Viena persona tika panākta un aizturēta Celtnieku ielas mazdārziņos. Noskaidrojas, ka persona ir nepilngadīga un atrodas alkohola reibumā. Persona aizturēta, nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai, pēc tam nodota vecāku aprūpē.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Kārļa Mīlenbaha ielā, izcēlies ģimenes konflikts un nepieciešama policijas palīdzība. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī vārdu apmaiņa starp iesaistītajām personām beigusies. Panākta vienošanās. Policijas iejaukšanās vairs nebija nepieciešama.

22.04.

Saņemta informācija, ka Talsu slimnīcas uzņemšanas nodaļā, pēc medicīnas darbinieku apskates,  persona alkohola reibumā saviem spēkiem nevar nokļūt dzīvesvietā. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki  personu nogādāja dzīvesvietā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, ceļa posmā no Vandzenes uz Pļavām izvesti kūtsmēsli, kuri netiek zemē iestrādāti jau vairākas dienas. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka sniegtā informācija apstiprinās. Sazvanīta persona, kura veikusi lauksaimniecības darbus un noskaidrots, ka līdzko būs iespējams uzbraukt uz lauka, kūtsmēsli tiks iestrādāti zemē.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Strazdes pagastā, privātīpašumā, nozagta degviela no divām tehnikas vienībām. Bojātas arī transportlīdzekļu bākas. Personai izskaidrots, ka šādos gadījumos nekavējoties ir jāziņo Valsts policijas darbiniekiem.

Saņemta  informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, ir nozagta malka no šķūnīša. Patruļgrupai ierodoties notikuma vietā, tika sastapta persona, kura sniedza informāciju un norādīja, ka ir zināma persona, kura esot nozagusi malku. Patruļgrupa, veicot pārrunas ar iespējamo vainīgo personu, noskaidroja, ka persona ir paņēmusi malku, jo pati to apstiprināja. Informācija par zādzības faktu tika nodota Valsts policijai.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, kādas mājas iedzīvotāju kaimiņi kādu brīdi nav redzējuši blakus dzīvojošu personu, kā arī, klauvējot pie durvīm, neviens nav sadzirdams. Patruļgrupai ierodoties notikuma vietā, tika apsekota minētā adrese, kur pēc ilgākas klauvēšanas pie durvīm pienāca persona un apstiprināja, ka ar viņu viss ir kārtībā un uztraukumam nav pamata.

23.04.

Saņemta informācija, ka Talsos, Robežu un 4. maija ielas krustojumā uz ielas braucamās daļas nogāzies koks. Informācija nodota Valsts ugunsdzēsības glābšanas dienestam.

24.04.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, starp Sukturu un Jūrmalas ceļu, ceļa malā guļ beigts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Mērsraga pagastā, Upesgrīvā, kādā privātīpašumā ir nelikumīgi nozāģēti divi koki. Ierodoties notikuma vietā, persona, kura ziņoja par notikumu, paskaidroja, ka vainīgā varētu būt blakus īpašuma esošā persona, jo kaimiņu teritorijā notiek mežizstrāde. Veicot informācijas pārbaudi, noskaidrots, ka mežs ir izstrādāts nelikumīgi. Personai izskaidrots, ka par notikušo ir jāziņo Valsts policijai.

Saņemta informācija, ka pa ceļu, kas ved no Cīruļiem uz Talsiem, dodas persona, kurai ir veselības problēmas. Persona esot neapmierināta ar saviem aprūpētājiem, un gribot satikties ar policijas darbiniekiem, lai varētu izstāstīt savu problēmu. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki norādīto personu sastapa netālu no apdzīvotas vietas Cīruļi un veiktas pārrunas. Pēc pārrunām persona nogādāta dzīvesvietā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, trokšņo kaimiņš. Ierodoties notikuma vietā, pārkāpumi netika konstatēti.

01.03.

Talsu novada pašvaldības policijā tika saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Andreja Pumpura ielā, notiek skaļa trokšņošana, kas traucē kaimiņu naktsmieru. Ierodoties notikuma vietā, trokšņošana netiek konstatēta.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Ūdens ielā, kādā mājas pagalmā pieklīdis mazs suns. Pēc neilga laika noskaidrots, ka suns atdots tā īpašniekam.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Kalna ielā, dzīvoklī, persona uzvedas neadekvāti, trokšņo. Ierodoties notikuma vietā, veiktas pārrunas un persona devās projām.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, gar dzīvokļa durvīm kāda persona klauvējas, iespējams, alkohola reibumā. Notikuma vietā konstatēts, ka uzlauztas dzīvokļa ieejas durvis un dzīvoklī atrodas persona, kura tiek dzīvoklī aizturēta. Izsaukta Valsts policija.

02.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Stendē, Dumpīšu ielā, pie Mežrūpniecības grāvī atrodoties automašīna. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka grāvī atrodas automašīna. Automašīnas vadītājs paskaidroja, kura izvairījies no meža dzīvnieka un iebraucis grāvī un apgāzies. Cietušo nav. Trešās personas manta nav bojāta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Gravas ielā, automašīnas novietotas stāvēšanai, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Sastādīti vairāki lēmumi-paziņojumi par stāvēšanas un apstāšanās noteikumu pārkāpšanu.

Saņemta informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Ezera ielā, autobusa pieturā guļ persona alkohola reibumā. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki notikuma vietā konstatē, ka informācija apstiprinās. Persona nogādāta dzīvesvietā. Uzsākts Administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta informācija, par to, ka Talsu novadā, Rojas pagastā, Valgalciemā, izcēlies ģimenes strīds. Ierodoties notikuma vietā Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki veica pārrunas ar strīdā iesaistītajām pusēm. Apdraudējums nebija saskatāms. Informācija nodota Valsts policijai.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Raiņa ielā, guļ persona alkohola reibumā. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki notikuma vietā konstatē, ka persona sabiedriskā vietā atrodas alkohola reibumā. Persona nogādāta dzīvesvietā. Uzsākts Administratīvā pārkāpuma process.

03.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Stendē, Brīvības ielā, autobusu pieturā, atrodas persona, kura vizuāli izskatās spēcīgā alkohola reibuma stāvoklī, mēģina pārvietoties, bet ar grūtībām. Ierodoties norādītajā adresē konstatēts, ka autobusu pieturā neviena persona neatrodas. Veikta patrulēšana tuvākajā apkārtnē.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Stendē, Brīvības ielā, kafejnīcas telpās ienākusi persona, kura atrodas stiprā alkohola reibuma stāvoklī un nevar skaidri noformulēt, ko vēlas. Ierodoties notikuma vietā, aizturēta persona, kura nogādāta Talsu novada pašvaldības policijas telpās procesuālo darbību veikšanai. Uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, K. Valdemāra ielā, uz soliņa pie kinoteātra sēž aizmigusi persona, kura, iespējams, atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka uz soliņa sēž aizmigusi persona. Persona pamodināta un konstatēts, ka spēj normāli komunicēt, kā arī pastāvīgi pārvietoties. Personai izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, kādā īpašumā, pieklīdis suns. Ierodoties notikuma vietā tika pārbaudīts suņa mikročipa numurs. Noskaidrots mājdzīvnieka īpašnieks, sazvanīts un informēts par viņa mājdzīvnieka atrašanās vietu.

Saņemta informācija, ka privātīpašumā Talsu novadā, Valdgales pagastā, ir nelikumīgi nocirsti koki. Personai, kura ziņo par notikušo, izskaidrots, ka šajā gadījumā jāzvana Valsts policijai pa tālruni 110.

 05.03.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novada, Laucienes pagastā, nakts laikā aizmucis suns. Pašvaldības policiju informē informācijas nolūkos, suns esot čipots. Informācija nodota patrulējošām grupām.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novada, Talsos, Jaunajā ielā, automašīna ir novietota stāvēšanai, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumu prasības. Ierodoties norādītajā adresē, ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums netiek konstatēts.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, A. Pumpura ielā, divas aizdomīgas personas klauvējas pie dzīvokļa durvīm. Informācija neapstiprinās, personas norādītajā vietā nav sastopamas, dzīvokļa durvis netiek atvērtas.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, atrodas persona stiprā alkohola reibumā. Ierodas Talsu novada pašvaldības policijas ekipāža un pēc neilga brīža tika izsaukta NMPD, kura personu apskata un nolemj nogādāt uz slimnīcu tālākai izmeklēšanai.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Strazdes pagastā, notiek konflikts starp personām par bērnu aprūpi. Ar iesaistītajām personām izrunāta situācija, izveidojies sadzīvisks pārpratums. Panākta savstarpēja vienošanās.

06.03.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, Upesgrīvā, uz pašvaldībai piederošā ceļa izbērti sadzīves atkritumi. Veikta apsekošana un sastādīts apskates protokols. Noskaidrota vainīgā persona, pieņemts paskaidrojums.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Ārlavas pagastā, Kroņmuižā, pieklīdis suns. Paziņots atbildīgajam dienestam.

 

07.03.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, uz ielas izcēlies konflikts. Ierodoties notikuma vietā, informācija neapstiprinājās.

Saņemta telefoniska informācija, ka no dzīvnieku patversmes izbēdzis suns. Lūdz, ja suns tiek manīts, tad nekavējoties ziņot. Ap plkst. 12.00 saņemta informācija par klaiņojošu suni manīts Talsu novadā, Talsos, Vilkmuižas ezera rajonā. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemts telefoniska lūgums no kādas personas, jo viņu gribot izlikt no dzīvokļa. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki ierodoties notikuma vietā konstatēja, ka personai, būdama alkohola reibumā izcēlies sadzīviska rakstura konflikts ar ģimenes locekļiem. Veiktas pārrunas.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Kalna ielā, pie dzīvokļa durvīm laužas persona iespējams narkotisko vielu reibumā. Par notikušo ziņots Valsts policijai.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, dzīvoklī notiekot trokšņošana, kas izpaužas kā skaļa bļaustīšanās. Dzīvoklī esošās personas traucējot ar savām darbībām un atpūsties pārējiem mājas iedzīvotājiem. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī dzīvoklī valdīja klusums un miers. Dzīvoklī tika sastaptas divas personas, kuras paskaidroja, ka iznākusi sadzīviska vārdu pārmaiņa.

08.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Andreja Pumpura ielā, daudzdzīvokļu namu kāpņu telpa, klaiņo sveša persona. Iespējams, šī persona gatavojās veikt likuma pārkāpumu. Ierodoties notikuma vietā, apsekota daudzdzīvokļu nama kāpņu telpa. Minēta persona netika sastapta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, vairākas personas traucē sabiedrisko kārtību un mieru. Personas iespējams ir alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā, minēta informācija nepastiprinājās. Tuvākajā apkārtne veikta patrulēšana.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, Laucienē, kādā daudzdzīvokļu mājā kaimiņi trokšņo. Notikuma vietā sastapts dzīvokļa saimnieks, kuram izteikts aizrādījums par trokšņošanu.

09.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, kādā klubā persona uzbrūk apmeklētājiem un ir pieprasījusi naudu no kluba apmeklētājiem. Ierodoties notikuma vietā, sastapts zvanītājs, kurš paskaidroja, ka alkohola lietošanas laikā klubā, izcēlies konflikts ar kādu citu apmeklētāju par samaksu bārmenim. Konflikts beidzies un otra iesaistītā persona devusies projām.

Vairākas personas telefoniski interesējas par ābeļu zaru dedzināšanas iespējām Talsu novadā, Laidzes pagastā, Paugurciemā un Mērsragā, Kanālu ielā. Zvanītājiem izskaidrots, kas ir pieļaujams saistībā ar koksnes dedzināšanu novada teritorijā.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Rojas pagastā, pa Valgalciema teritoriju bieži klaiņo neliela auguma melnas krāsas suns. Vēl nesen suni zvanītājs redzējis, bet tas aizmucis nezināmā virzienā. Informācija nodota atbildīgajam dienestam un patruļu laikā tiks pievērsta uzmanība.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, Talsu autoostas teritorijā konfliktē divas personas. Ierodoties Talsu autoostas teritorijā konstatēts, ka ar konfliktā iesaistītajām personām strādā Valsts policija. Pašvaldības policijas palīdzība Valsts policijai nebija nepieciešama.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, Talsu autoostas uzgaidāmajā zālē atrodas persona alkohola reibuma stāvoklī, kura skaļi bļaustoties. Notikuma vietā konstatēts, ka Talsu autoostas uzgaidāmajā zālē atrodas persona, kura paskaidro, ka dziedājusi dziesmas un gaida autobusu. Personai izteikts aizrādījums par citu personu traucēšanu.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Dundagā, pie daudzdzīvokļu ēkas Saules ielā, izcēlies konflikts starp divām jauniešu kompānijām. Konflikta laikā vairākas reizes tika pieminēta frāze kur ir tā pistole. Izvērtējot iespējamo šaujamieroča atrašanos notikuma vietā, zvanītāja informēta, ka telefoniski jāvēršas Valsts policijā pa tālruni 110.

10.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, 1905. gada ielā tiek trokšņots. Ierodoties notikuma vietā Talsos, 1905. gada ielā konstatēts fakts, ka dzīvoklī skaļās balsīs viens uz otru bļauj divas personas. Strīda iemeslu nebija iespējams noskaidrot, jo pēc pašvaldības policijas darbinieku klauvējieniem pa durvīm dzīvoklī balsis pieklusa, bet durvis netika atvērtas.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, Anša Lerha-Puškaiša ielā, izcēlies konflikts starp kaimiņiem. Ar konfliktā iesaistītajām personām veiktas pārrunas, panākts izlīgums.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, netālu no tilta upē uz akmeņiem sēž suns kurš netiek krastā. Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās, un tiek ziņots atbildīgajam dienestam.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Virbu pagastā, Jaunpagastā, Lielā ielā izveidota atkritumu glabātuve. Ierodoties notikuma vietā, no izsaucēja pieņemts iesniegums, veikta fotofiksācija.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, pa Dārza ielu pārvietojās persona, kura atklāti lieto alkoholu. Veikta patrulēšana Talsos pa Dārza ielu un tās apkārtnē, taču persona manīta netika.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, pa Lielo ielu netālu pārvietojās persona, kura izskatās neadekvāta. Pēc neilga brīža saņemam zvanu no Valsts policijas, ka neadekvātā persona sabojājusi palodzes Talsos, Lielajā ielā. Ierodoties norādītajā adresē, persona jau devusies prom. Uzsākta personas meklēšana Talsu pilsētā. Pēc neilga brīža kopā ar Valsts policiju iepriekš minētā persona pamanīta Talsos, Kārļa Mīlenbaha ielā, kur uzbrukusi citai personai. Persona aizturēta un ievietota pašvaldības aizturēšanas telpā, līdz brīdim kamēr Valsts policijas darbinieki personu nogādā ekspertīzei, saistībā ar aizdomām par narkotisko vielu lietošanu.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, notiek trokšņošana un skaļa mūzikas atskaņošana. Ierodoties notikuma vietā, pārkāpums tiek pārtraukts un ar personu veiktas pārrunas.

11.03.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Ūdens ielā, koplietošanas kāpņu telpā atrodas pieklīdis suns. Paziņots atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, 1. maija ielā, dzīvoklī skaļi bļaustās, sit kājas pret grīdu, traucē naktsmieru. Ierodoties notikuma vietā, mājas kāpņu telpā, tiek sastapts dzīvokļa īrnieks, kurš paskaidro, ka skaļāk ar draugu parunājuši, bet tagad draugs dodas prom.

12.03.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, Laidzē novietota stāvēšanai smagā automašīna dzīvojamajā zonā, kas apzīmēta ar ceļa zīmi. Pašvaldības policijas ierašanās brīdī sniegtā informācija neapstiprinās.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Darba ielā, koplietošanas telpā, kas ved uz pagrabu atrodas persona alkohola reibumā. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī persona bija atstājusi koplietošanas telpu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Virbu pagastā, Jaunpagastā, Virbu kapos kāda persona pārvietojot uz kapiem puķu vāzes un citus priekšmetus. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī Virbu kapos atradās apsaimniekotājs. Iepriekšminētā persona bija devusies prom. Vizuāli apskatot kapus tika konstatēts, ka ir pārvietotas dažas puķu vāzes.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Dundagas pagastā notiek nelikumīgi rakšanas darbi. Talsu novada pašvaldības darbinieki sazinoties ar informācijas sniedzēju konstatēja, ka rakšanas darbi bija veikti uz koplietošanas ceļa. Rakšanas laikā ievietota plastmasas caurteka, kas savieno divus grāvjus. Konstatēts, ka ceļa segums bojāts, tiek sastādīts apskates protokols un veikts video ieraksts.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Stendē, Brīvības ielā, veikala apkārtnē guļ persona alkohola reibumā. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī norādītajā vietā persona alkohola reibumā netika sastapta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, Talsu autoostas otrajā autobusu piestātnē atrodoties persona alkohola reibumā, kura esot aizmigusi. Apsekojot norādīto adresi, Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki nemanīja nevienu personu kura traucētu autoostas apmeklētājiem.

13.03.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, kādā daudzdzīvokļu namā no dzīvokļa jūtama gāzes smaka. Ierodoties notikuma vietā, gāzes noplūde netiek konstatēta, un veicot pārrunas ar personu, kas sniegusi šo informāciju, konstatēts, ka personai ir veselības problēmas. Persona, kura sniedza informāciju, nodota radinieku aprūpē.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Vandzenē, autobusu pieturā guļot persona, kura, iespējams, atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Notikuma vietā pamodināta autobusu pieturā esošā persona, kura atrodas alkohola reibuma stāvoklī un zaudējusi spējas normāli pārvietoties. Persona nogādāta dzīvesvietā un uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Ezera ielā, pieklīdis suns. Suns nogādāts dzīvnieku patversmē Ausma”.

14.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, automašīnas neievēro apstāšanās un stāvēšanas noteikumus. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka minētā informācija neapstiprinās.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Ārlavas pagastā, pa servitūta ceļu pieved materiālus. Iespējams, traucē citus ceļa satiksmes dalībniekus. Ierodoties notikuma vietā, ceļa bojājumi netika konstatēti. Iedzīvotājam izskaidroti servitūta lietošanas noteikumiem.

Saņemta informācija, ka persona Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, ir stiprā alkohola reibumā un nespēj patstāvīgi pārvietoties. Ierodoties notikuma vietā, pieņemts lēmums personu nogādāt dzīvesvietā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, pie veikala ieejas persona ubago un traucē veikala apmeklētājus. Ierodoties notikuma vietā, persona netika sastapta. Pārkāpumi netika konstatēti.

15.03.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Celtnieku ielā, klaiņo svešs suns. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, K. Mīlenbaha ielā, pie ēkas atrodas neadekvāta persona. Ierodoties notikuma vietā, izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Vītolu un Draudzības ielu krustojumā atrodas persona stiprā alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura nogādāta dzīvesvietā.

16.03.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Abavas pagastā, mājas koplietošanas kāpņu telpā, guļ persona. Ierodoties notikuma vietā, persona netika sastapta. Sniegtā informācija neapstiprinājās.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, guļ persona. Ierodoties notikuma vietā, persona pamodināta un nogādāta dzīvesvietā.

Saņemta informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Graudu ielā, izcēlies sadzīvisks konflikts. Ierodoties notikuma vietā, veiktas pārrunas ar konfliktā iesaistītajām personām.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, Vandzenes autobusu pieturā, guļ persona. Ierodoties notikuma vietā, persona tiek aizturēta un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

18.03.

Saņemta informācija, ka Talsos, V. Ruģēna ielā, stāvēšanai novietotas automašīnas, kas apgrūtina citu satiksmes dalībnieku kustību. Ierodoties notikuma vietā, sastādīti lēmumi-paziņojumi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, klaiņo suns. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija neapstiprinās. Tuvākajā apkārtnē veikta patrulēšana.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, persona alkohola reibumā traucē mieru. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka minēta informācija neapstiprinās. Tuvāka apkārtne veikta patruļa.

19.03.

Saņemta atkārtota informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, klaiņo suns. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka sniegtā informācija neapstiprinās. Tuvāka apkārtnē veikta patruļa.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, daudzdzīvokļu mājas pagalma atkritumu konteinerā nepiederošas personas izmet būvgružus. Veikta Talsu pilsēta videonovērošanas ierakstu pārbaude. Par notikušo sagatavots ziņojums ar pārkāpuma materiāliem.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, Laucienē persona alkohola reibumā traucē mieru. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka minēta informācija neapstiprinās. Tuvākajā apkārtnē veikta patruļa.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, Laidzē, publiskā vietā guļ persona. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura neorientējās apkārtēja vidē, persona nespēj patstāvīgi pārvietoties. Persona nogādāta dzīvesvietā.

20.03.

Ziņo, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, daudzdzīvokļu mājas koplietošanas pagalmā norisinās konflikts. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī konstatēts, ka nenoskaidrota persona nodarījusi miesas bojājumus citai personai. Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Notikuma vietā ierodas arī Valsts policija. Veikta patrulēšana Talsu pilsētā. Nenoskaidrotā persona pēc nosauktajām pazīmēm netiek Talsu pilsētā manīta. Veikta videonovērošanas kameru caurskate. Notikuma vietā noskaidroti liecinieki.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, Mundigciemā, persona uzvedas agresīvi. Ierodoties norādītajā adresē, sastapta persona ar veselības problēmām. Ar personu veiktas pārrunas. Pēc pārrunām persona dodas uz savu dzīvesvietu.

 

21.03.

Patrulējot Talsu novadā, Talsos, pa Dundagas ielu, automašīna, neievērojot rīkojuma zīmi Braukt taisni", iebrauca Dundagas ielas t/c Rimi, auto stāvlaukumā. Minētā automašīna apturēta un konstatēts, ka automašīnas vadītājam nav derīgas vadītāja apliecības. Izsaukta Valsts policija, kas turpina darbu.

Saņemta informācija no Valsts policijas ar lūgumu izbraukt un palīdzēt NMPD brigādei agresīva pacienta savaldīšanā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kurai ir veselības problēmas. NMPD brigādei tiek palīdzēts nogādāt personu Talsu slimnīcā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā dzīvojošai personai traucē kādas firmas darbība, pēc plkst. 23.00, izkraujot un pievedot kokmateriālus uz savu teritoriju. Persona paskaidroja, ka sniegtajai informācijai ir informatīvs raksturs, ar iesniegumu vērsties Talsu novada pašvaldības policijā nevēlas.

22.03.

Saņemta informācija, ka ceļa posmā pirms Vandzenes zīmes lauksaimniecības zemes apstrādes laikā ar traktortehniku uz ceļa no lauka sanesti kūtsmēsli un dubļi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar lietu ceļa segums daļēji jau noskalots. Nebija iespējams konstatēt tehnikas aizbraukšanas virzienu. Notikuma vietā liecinieku nebija. Informēts pārvaldes vadītājs.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Jaunajā ielā, pie veikala ieejas durvīm atrodoties personas alkohola reibumā, kuras traucējot sabiedrību. Apsekojot adresi Talsu novadā, Talsos, Jaunajā ielā, tika konstatēts, ka kāda persona alkohola reibumā nespēj patstāvīgi pārvietoties. Persona nogādāta dzīves vietā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, Birzmaļos, ceļa malā esot sakrauti koku zari, kas traucē personai. Notikuma vietā konstatēts, ka zari sakrauti pašvaldības zemes teritorijā. Zari sakrauti, kopjot kokus. Sazinoties ar Lībagu pagasta pārvaldes vadītāju, noskaidrots, ka koku zari tikšot aizvesti tuvākajā laikā.

Saņemta informācija, ka Talsos, pie Talsu ezera, stāvvietā, automašīnas novietotas stāvēšanai, pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus. Sastādīti lēmumi par soda piemērošanu par apstāšanās vai stāvēšanas noteikumu pārkāpumu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienē, Nurmuižā, divas personas ar akmeņiem metušas pa automašīnas logiem. Personas ar akmeņiem rokās staigājot gar pils kompleksu. Ierodoties notikuma vietā, veikta pils apkārtnes apsekošana. Personas netika sastaptas.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, Laucienē, kāda nepilngadīgā persona, būdama alkohola reibumā, staigājot kopā ar pilngadīgām personām. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki patrulēšanas laikā pamana divus jauniešus, kuri, ieraugot pašvaldības policijas automašīnu, metās bēgt. Pašvaldības policijas darbiniekiem jauniešus panākt neizdevās.

23.03.

Saņemta informācija, ka no dzīvesvietas Talsu novadā, Talsos, Ošu ielā, izgājusi persona ar veselības problēmām un devusies nezināmā virzienā. Veikta patrulēšana Talsu pilsētā. Pēc neilga laika posma saņemta informācija no Valsts policijas, ka persona ir atradusies.

Saņemta informācija, ka Talsos, A. Pumpura ielā, pie sadzīves atkritumu konteineriem piebraukusi pelēkas krāsas automašīna un tās vadītājs no automašīnas bagāžas nodalījuma izcēlis vairākus liela izmēra polietilēna maisus un iemetis sadzīves atkritumu konteinerā. Zvanītājam ir šaubas, ka minētā persona dzīvo Talsos, A. Pumpura ielas daudzdzīvokļu ēku rajonā. Veikta notikuma vietas apskate, sastādīts dienesta ziņojums par iegūto informāciju.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, pie sabiedriskās tualetes ēkas Dundagas ielā guļ persona stiprā alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, aizturēta persona un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Stendē, Nākotnes ielā, kāda persona dauzās gar dzīvokļa logiem. Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka pie minētās ēkas vai kāpņu telpā neatrodas neviena persona. Pārkāpumi netika konstatēti.

Saņemta informācija, ka kādā īpašumā Talsu novadā, Lubes pagastā, ieradusies persona, kura atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Persona dauzoties gar durvīm, vēlas uzsākt konfliktu. Dodoties uz notikuma vietu, saņemta telefoniska informācija, ka persona iekāpusi autobusā un devusies projām.

Saņemta informācija, ka persona privātīpašuma dārzā Talsu novadā, Talsos, Gravas ielā, nokārtojusi dabiskās vajadzības un tagad tur arī guļ. Ierodoties notikuma vietā, persona pamodināta. Personai izsniegta lāpsta, maiss, un persona aiz sevis savāc. Personai izteikts mutisks aizrādījums.

24.04.

Saņemta informācija, ka pazudusi persona, kura izgājusi no Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielas, publiskas vietas. Persona devusies nezināmā virzienā. Persona mājās nav atgriezusies. Patruļgrupa veic notikuma vietas tuvākās apkārtnes apsekošanu un, aptaujājot sētniekus, noskaidrots, ka ap plkst. 7.00 pamodināta kāda persona, kura gulējusi priedītēs. Turpināta patrulēšana Talsu pilsētā, kā arī veikta novērošanu kameru ierakstu caurskate. Aprakstam līdzīga persona netika manīta. Pēc neilga laika saņemta informācija, ka persona atradusies un tiek vesta mājās.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Virbu pagastā, Jaunpagastā, uz pagalmu no nezināma virziena nāk dūmi, kas traucē žāvēt veļu. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura veica dārza kopšanas darbus un dedzināja ugunskuru. Personai izskaidrots, ka ugunskura dūmi traucē kaimiņus un ugunskurs jānodzēš.

Saņemta informācija, ka Talsu slimnīcas uzņemšanas nodaļā kāda persona atsakās atstāt telpas. Ierodoties notikuma vietā, sastapta konfliktējošā persona. Pieņemts lēmums personu nogādāt dzīvesvietā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, Laucienē, no kāda īpašuma izkļuvis suns. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija neapstiprinās.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā no nezināmas automašīnas atkritumu konteineros iekrāmēti atkritumi. Veicot pārbaudi, pārkāpumi netika konstatēti.

25.03.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Zvejnieku ielā, Mērsragā, Mērsraga pagastā, Talsu novadā, pa nakti vilki uzbrukuši suņiem. Izskaidrots, lai informē Valsts meža dienesta darbiniekus un vietējos medniekus. Informācija par faktu pieņemta zināšanai.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemta informācija, ka Talsu novadā, Rojā, pa Akas, Peldu un citām ielām agresīvi, ātri pārvietojās pelēkas krāsas automašīna. Veikta patrulēšana Rojas pagasta teritorijā. Automašīna netiek manīta.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā atrasta pamatskolas skolnieces braukšanas karte. Karte nogādāta pašvaldības policijā, lai to varētu nodot skolā.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Valdgales pagastā, Pūņās, pret personu dzīvesbiedrs, iespējams, veic agresīvas darbības. Persona policiju sagaidīs pie daudzdzīvokļu mājas. Ierodoties notikuma vietā, persona atsakās rakstīt iesniegumu policijai. Konflikts esot bijis iepriekšējā dienā. Persona policijas klātbūtnē paņem mantas un dodas pie radiniekiem.

26.03.

Talsu novada pašvaldības policijā saņemts telefona zvans, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, netālu no veikala Rimi uz gājēju ietves atrodas persona, kura, iespējams, ir alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona alkohola reibumā. Persona nogādāta dzīvesvietā.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Voldemāra Ruģēna ielā, automašīna novietota, pārkāpjot Ceļu satiksmes noteikumus. Notikuma vietā sastādīts lēmums-paziņojums par apstāšanās vai stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, Mundigciemā, persona staigā gar mājas apkārtējo teritoriju un lamājās necenzētiem vārdiem pie sevis, kā arī personas uzvedība ir neadekvāta visu laiku. Persona to dara regulāri. Izbraukts, veikta patrulēšana, pārkāpumi netiek konstatēti.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Mērsraga pagastā, Upesgrīvā, jūras krastā, atrodas ronis, kurš, iespējams, iesprūdis starp akmeņiem. Paziņots atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsos, Talsu novadā, Andreja Pumpura ielā, sapulcējušies jaunieši, kuri, iespējams, tur smēķē. Ierodoties notikuma vietā, informācija neapstiprinājās.

 

28.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, A. Lerha-Puškaiša ielā, no blakus īpašuma pagalma vējš pūš lapas. Īpašums nav kopts un ir pamests. Notikuma vietā veikta apskate un sastādīts apskates akts.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, Laucienē, īpašuma teritorijā klaiņo svešs suns. Ierodoties norādītajā adresē, sastapta persona, kura ziņoja par pārkāpumu. No personas pieņemts iesniegums par dzīvnieku labturības prasību neievērošanu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, jauniešu bariņš trokšņo. Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka jaunieši bija devušies prom. Veikta patrulēšana tuvākajā apkārtnē.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Raiņa ielā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā pulcējas jaunieši, kuri, iespējams, smēķē. Ierodoties adresē konstatēts, ka mājas pagalmā atrodas divas nepilngadīgas personas, kuras savstarpēji sarunājās. Smēķēšana netiek konstatēta.

29.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, Stūrīšu ciemā, klaiņo, iespējams, nozagts mājdzīvnieks – kaza. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija apstiprinās. Informācija nodota dzīvnieka īpašniekam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, Vandzenē, publiskā vietā persona traucē veikala apmeklētājus. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka minētā informācija neapstiprinās. Tuvākajā apkārtnē veikta patrulēšana.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Dundagas pagastā, Mazalakstē, iepriekšējā dienā noticis sadzīvisks konflikts. Iespējams, pret personu pielietots fizisks spēks. Ierodoties notikuma vietā, neviena persona netika sastapta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienē, jauniešu grupa lieto alkoholu un regulāri traucē sabiedrisko kārtību, lūdz pastiprināti pievērst uzmanību. Laucienes ciemata teritorija veikta patruļa. Pārkāpumi netika konstatēti.

30.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, baltas krāsas automašīna ar nezināmu valsts numura zīmi pārvietojas pa Talsu ielām un ir ļoti skaļa. Lūdz pievērst uzmanību. Veikta Talsu pilsētas videoierakstu caurskate un informēta patruļu grupa. Aprakstā minēta automašīna netika manīta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Rojā, Ķirķraga pludmalē izskalots mazs ronītis, kurš, iespējams, ir savainots. Informācija nodota Dabas aizsardzības pārvaldei.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, 1. Maija ielā, nakts laikā notiek alkohola lietošana un trokšņošana. Personas nemitīgi iet laukā smēķēt, skaļi sarunājas. Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka no dzīvokļa iziet vairākas personas, kuras dodas projām. Dzīvokļa īpašnieks paskaidro, ka pie viņa bija ciemiņi. Aptuveni pēc stundas tiek saņemta atkārtota informācija, ka dzīvoklī turpinās trokšņošana. Personai izskaidrots, ka jāraksta iesniegums.

31.03.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Pilsētas laukumā, tiek atskaņota skaļa mūzika. Laukumā atrodas vairākas automašīnas, ieraugot pašvaldības policiju, mūzika tiek izslēgta. Policijas ekipāža uzkavējās, kamēr jaunieši ar automašīnām aizbrauc.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, Dzelzceļa ielā, notiek alkoholisko dzērienu lietošana un tur uzturas svešas personas. Ierodoties notikuma vietā, sastaptas divas personas, starp kurām ir izveidojies sadzīvisks konflikts. Ar personām veiktas pārrunas.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, persona, daudzdzīvokļu mājā, skaļi, vairākas stundas atskaņo mūziku. Sarunas laikā tiek saņemts atsaukums, jo ieradusies Valsts policija.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, mājas koplietošanas kāpņu telpā iemitinājusies persona, kura piegružo kāpņu telpu, un, iespējams, lieto alkoholiskos dzērienus. Ierodoties notikuma vietā, persona netiek sastapta, bet vēlāk, sazinoties ar ziņotāju, noskaidrots, ka persona iet uz t/c Rimi. Persona pēc vizuālā apraksta tiek sastapta. Noskaidrota personas identitāte un veiktas pārrunas. Persona dodas uz savu dzīvesvietu Ventspils novadā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Krišjāņa Valdemāra ielā, uz ielas atrodas persona stiprā alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, tiek sastapta persona, kura tiek nogādāta dzīvesvietā. Uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Sabilē, Ventspils ielā, dzīvoklī notiek skaļa trokšņošana, bļaustīšanās, iespējams, sadzīvisks konflikts. Uz notikumu izbrauc Valsts policijas darbinieki.

01.02.

Saņemta telefoniska informācija, ka daudzdzīvokļu mājā Talsos, Celtnieku ielā, tiek atskaņota skaļa mūzika, kas traucē naktsmieru. Persona ir gājusi pie kaimiņiem ar lūgumu pārtraukt mūzikas atskaņošanu, bet aizrādījumi netika ņemti vērā. Ierodoties notikuma vietā, sastaptas trīs personas, ar kurām veiktas pārrunas, izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta telefoniska informācija, ka sliktās veselības dēļ persona fiziski nespēj vairs parūpēties par savu kaķi. Lūdz rast iespēju kaķi ievietot dzīvnieku patversmē. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Kareivju ielā, automašīnu stāvlaukumā stāvēšanai novietota automašīna, pārkāpjot ceļu satiksmes stāvēšanas un apstāšanās noteikumus. Ierodoties notikuma vietā, noformēts lēmums par apstāšanos stāvēšanas noteikumu pārkāpumu.

Saņemta telefoniska informācija, ka Valdemārpilī, Lielajā ielā, pienākusi klāt cienījama vecuma persona, kura sākusi raudāt un nesaprotami stāstīt par pazudušajām drēbēm no koridora telpām. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura izskaidroja lietas apstākļus. Apsekojot Valdemārpilī, Lielās ielas pieguļošo teritoriju, personas mantas atrastas un atgrieztas īpašniekam. Izskaidrots, lai turpmāk personiskās mantas neatstāj koplietošanas koridora telpās.

02.02.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Darba ielā, koplietošanas pagalmā stāvēšanai novietota automašīna, kam beigusies apskate, bojāta riepa. Automašīna traucējot citām personām novietot stāvēšanai savas automašīnas. Talsu novada pašvaldības darbinieki sazinājās ar automašīnas īpašnieku, kurš automašīnu pārvietoja.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, koplietošanas telpā pie bēniņiem, guļ persona. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī tika konstatēts, ka persona nav pamodināma. Uz notikumu vietu izsaukta Ātrā neatliekamā medicīniskā palīdzība un persona nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei, kura personu nogādāja ārstniecības iestādē.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, grāvī guļ persona sarkanā jakā. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieku ierašanās brīdī tika konstatēts, ka grāvī guļ alkohola reibumā esoša persona. Persona nogādāta dzīvesvietā.

Saņemta telefoniska informācija, ka kāda persona ievērojusi, ka tunelī starp ēkām Rīgas ielā, guļot cilvēks, kuram virsū līstot lietus. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanā brīdī norādītajā vietā neviena persona netika sastapta.

04.02.

Saņemta informācija, ka jaunieši Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, no atkritumu konteineriem izņem atkritumus un piesārņo ielas. Ierodoties notikuma vietā, uz ielas izgāzti atkritumi netika atrasti. Notikuma vietā veikta patrulēšana un veikta Talsu pilsētas videonovērošanas ierakstu caurskate, pārkāpumi netika konstatēti.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, uz ielas pieklīdis suns. Informācija nodota atbildīgajam dienestam un suns nogādāts Talsu dzīvnieku patversmē Ausma.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Darba ielā, mājas pagalmā atrodas persona, kura iet un krīt, iespējams, alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā un veicot apsekošanu, persona netika sastapta.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Stendē, mazdārziņu teritorijā persona kaut ko dedzina, kas rada nepatīkamu aromātu un traucē iedzīvotājiem. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura dedzina vecas dārza mājas dēļu atlūzas un koku zarus. Ar personu veiktas pārrunas un dedzināšana tiek pārtraukta, jo traucē kaimiņiem.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, dzīvoklim izsistas loga rūtis. Ierodoties notikuma vietā, apsekota teritorija un uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija, tālāku lietas apstākļu noskaidrošanai.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Raiņa ielā, novietota automašīna, pārkāpjot ceļa satiksmes noteikumus. Ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija neapstiprinājās.

05.02.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielgabalu ielā, uz braucamās daļas izskrējusi persona, apdraudot savu un citu autovadītāju drošību. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona un uz notikumu vietu izsaukta Ātrā neatliekamā medicīniskā palīdzība, un persona nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei, kura personu nogādāja ārstniecības iestādē.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Lubes pagastā, pieklīdis kaķis. Informācija izplatīta sociālajos tīklos, taču īpašnieks neatsaucas. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

06.02.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Dundagas pagastā, Dundagā, atrodas persona alkohola reibumā, kura traucē sabiedrisko kārtību. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura nogādāta dzīvesvietā. Par notikušo faktu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, esot neatrisināts konflikts starp kaimiņiem par dzīvojamās mājas koplietošanas zemes izmantošanu. Ierodoties notikuma vietā, veiktas pārrunas ar divām personām.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, Vandzenē, alkohola reibumā atrodas kāda persona. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona alkohola reibumā. Pieņemts lēmums personu nogādāt viņas dzīves vietā.

07.02.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, pa Liesmas ielu klaiņo suns. Veicot patrulēšanu norādītajā adresē un tās apkaimē, suns netika manīts.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Jaunajā ielā, novietota automašīna, kas traucē citu transportlīdzekļu pārvietošanos. Ierodoties notikuma vietā, noformēts lēmums par apstāšanos stāvēšanas noteikumu pārkāpumu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, kāda persona nespēj patstāvīgi pārvietoties, iespējams, ir alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā un veicot tuvākās apkārtnes apsekošanu, persona netika sastapta.

 

08.02.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Krišjāņa Valdemāra ielā, pie ēkas uz ielas guļ persona, kura, iespējams, atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija neapstiprinās.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, Mazstendē, stāvēšanainovietota automašīna, kas traucē pārvietoties citiem transportlīdzekļiem. Noskaidrots automašīnas īpašnieks, kurš automašīnu pārvieto stāvēšanai citā vietā.

09.02.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, kādas skolas telpās atrodas nepilngadīga persona, kura nav šīs skolas audzēknis un traucē mācību procesa gaitu. Ierodoties notikuma vietā, sociālā pedagoga klātbūtnē no nepilngadīgās personas pieņemts paskaidrojums. Sazvanīti nepilngadīgās personas vecāki, kuri informēti par radušos situāciju. Nepilngadīgā persona nogādāta savā mācību iestādē.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, K. Mīlenbaha ielā, publiskās telpās atrodas persona stiprā alkohola reibuma stāvoklī, kura aizmigusi pie galda. Ierodoties notikuma vietā persona izrādīja agresivitāti pret pašvaldības policijas darbiniekiem, tāpēc tika aizturēta un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laucienē, neapdzīvotā īpašumā atrodas pamests suns, kurš netiek barots. Izbraukts kopā ar atbildīgā dienesta pārstāvi. Noskaidrots, ka sunim nav nodrošināti nepieciešamie apstākļi. Dzīvnieks nogādāts dzīvnieku patversmē.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, pie ēkas A. Pumpura ielā ilgstoši stāvēšanai novietota automašīna. Noskaidrots automašīnas īpašnieks, veiktas pārrunas, kuru laikā īpašnieks norāda, ka tuvākajā laikā automašīna tiks pārvietota.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, A. Pumpura ielā, automašīnu stāvlaukumā stāvēšanai novietota automašīna, kam uz priekšējā paneļa nav novietota stāvēšanas atļauja, kas izsniegta mājas iedzīvotājiem. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots automašīnas īpašnieks, kurš paskaidroja, ka viņam ir atļauja, kā arī to uzrādīja. Veiktas pārrunas, kura laikā Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki izskaidroja, ka atļaujai ir jābūt novietotai automašīnā redzamā vietā.

Saņemta, informācija, ka Talsu novadā, Dundagā, Talsu ielā, autobusu pieturā atrodas persona, kura, iespējams, atrodas alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Ierodoties notikuma vietā, persona nebija spējīga komunicēt ar Talsu novada pašvaldības policijas darbiniekiem, uz notikumu vietu izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kurš nekonstatē veselībai bīstamu situāciju. Pieņemts lēmums personu nogādāt dzīvesvietā.

Veicot patrulēšanu Talsu novadā, konstatēts, ka ceļa posmā netālu no pagrieziena UpesgrīvaTalsi, uz ceļa braucamās daļas, guļ nobraukts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, uz soliņa guļ persona, kura, iespējams, atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka persona sēž uz soliņa. Persona atrodas alkohola reibuma stāvoklī, bet spēj komunicēt un patstāvīgi pārvietoties. Veiktas pārrunas, un persona informē, ka pati saviem spēkiem spēs nokļūt dzīvesvietā.

Saņemta informācija, ka Talsos, netālu no daudzdzīvokļu ēkas Dundagas ielā, uz soliņa guļot persona, kura, iespējams, atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija neapstiprinās.

10.02.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, dzīvoklī tiek skaldīta malka, kas traucē citā dzīvoklī dzīvojošajām personām. Ierodoties notikuma vietā, sastapta dzīvoklī dzīvojošā persona, ar kuru veiktas pārrunas.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Miera ielā, kopīgas alkohola lietošanas laikā nevēlama persona nedodas prom no dzīvokļa. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieku ierašanās brīdī pēc pašvaldības policijas darbinieku lūguma persona dzīvokli neatstāja, kā arī izrādīja agresivitāti, tāpēc persona tika nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā atskurbšanai.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, dzīvoklī, trokšņo un traucē citiem kaimiņiem mieru. Ierodoties notikuma vietā, trokšņošana netika konstatēta.

11.02.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Sabilē, privātīpašumā nostrādājusi apsardzes signalizācija, un videokamerās esot saskatāma persona, kura atrodas īpašuma teritorijā. Persona ar nenoskaidrotu priekšmetu metot pa īpašuma logiem. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki notikuma vietā aizturēja personu. Notikuma vietā sagaidīta Valsts policijas ierašanās.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Dundagas pagastā, Dundagā, daudzdzīvokļu namu pagalmā klaiņo vairāki suņi. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, uz ielas atstāta automašīna, kura traucē citiem transporta līdzekļiem kustību. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka sniegtā informācija nepastiprinās.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā atrasts beigts kaķis. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Kārļa Mīlenbaha ielā, autobusa pieturā sēž persona, kurai, iespējams, ir palicis slikti. Ierodoties notikuma vietā, persona netika sastapta. Veikta tuvākās apkārtnes apsekošana.

12.02.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, pa Koku ielu skraida liels suns. Ierodoties notikuma vietā, sastapts dzīvnieka saimnieks, ar kuru veiktas pārrunas un izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta telefoniska informācija no Talsu slimnīcas uzņemšanas nodaļas ar lūgumu palīdzēt nogādāt uz dzīves vietu personu , kurai nav iespējas to izdarīt saviem spēkiem. Ierodoties notikuma vietā, persona nogādāta dzīvesvietā.

13.02.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, no dzīvokļa balkona vairākas personas ar sniega pikām apmētā cilvēkus, kuri iet pa gājēju ietvi. Ierodoties notikuma vietā, sastaptas dzīvoklī dzīvojošās personas, ar kurām veiktas pārrunas.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Darba ielā, kāda persona nespējot patstāvīgi pārvietoties. Iespējams, persona atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka persona alkohola reibuma dēļ nespēj pārvietoties un komunicēt. Uz notikuma vietu izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas personu pārņem savā uzraudzībā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, dzīvoklī tiek atskaņota skaļa mūzika. Ierodoties notikuma vietā, pašvaldības policijas darbinieki neatlaidīgi klauvēja pa dzīvokļa durvīm, bet tās netika atvērtas. Pēc neilga laika mūzika dzīvoklī tika izslēgta.

14.02.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Kolkas–Robežu ielas krustojumā atrodas sadzīves atkritumu maiss. Tā saturu putni iznēsā pa visu teritoriju. Par sadzīves atkritumiem paziņots Talsu pilsētas pārvaldes vadītajam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, guļ persona alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona alkohola reibuma stāvoklī. Lai neapdraudētu savu un sabiedrības drošību, pieņemts lēmums personu nogādāt dzīvesvietā.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Egļu ielā, notiekot rakšanas darbi, ar ko neapmierināti apkārtējo māju iedzīvotāji. Ierodoties notikuma vietā un skaidrojot lietas apstākļus, pārkāpumi, kas saistīti ar rakšanas darbiem, netika konstatēti. Personām izskaidrots, kā konfliktu risināt.

 

15.02.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, veikala stāvlaukumā vairākas personas traucē veikala apmeklētājiem, piedāvājot pirkt dažādas lietas (smaržas, drēbes). Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka personas devušās prom.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, personas lieto alkoholu un traucē autoostas apmeklētājiem. Ierodoties notikuma vietā, informācija neapstiprinājās. Tuvākajā apkārtne veikta patrulēšana.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagasta Pastendē, vairākas personas lieto alkoholu un traucē skolēnus. Ierodoties notikuma vietā, sastaptas divas personas, kuras apgalvoja, ka iet uz savām dzīvesvietām. Personām izteikts mutvārdu aizrādījums par sabiedriskās kārtības traucēšanu publiskā vietā.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, J. Grota ielas stāvlaukumā novietota automašīna, kas traucē citiem transporta līdzekļiem. Notikuma vietā veikta pārbaude. Noformēts soda lēmums par apstāšanos stāvēšanas noteikumu pārkāpumu.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, Ambrakas ielā, kāpņu telpā atrodas persona, kura neorientējās apkārtējā vidē, neatceras savu dzīvesvietas adresi. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrota vīrieša personība, persona nogādāta dzīvesvietā.

16.02.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, pa Pionieru ielu klaiņo suns. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura ziņoja par notikumu, kā arī sastapts dzīvnieka saimnieks, kurš suni meklēja. Par pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Balgales pagastā, kādas mājas pagalmā regulāri klaiņo kaimiņu suns. Ierodoties notikuma vietā, sastapts suņa īpašnieks, ar kuru veiktas pārrunas. Izskaidroti dzīvnieku labturības noteikumi.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, atrodas trīs personas, kuras ir acīmredzamā alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, ar kuru veiktas pārrunas, pēc kurām persona dodas uz savu dzīves vietu.

17.02.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, persona stāv priekšā autobusam, traucējot tā kustību, jo autobusa vadītājs nav ļāvis viņam kāpt autobusā. Veicot patrulēšanu, notikuma vietā sastapta persona, kura paskaidro, ka nav paņemta autobusā un nesaprot kāpēc, tāpēc stāvējusi priekšā autobusam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Dundagas pagastā, Anstrupē, uz piebraucamā ceļa uzbērta zeme. Lūdz izbraukt, veikt fotofiksāciju un sastādīt apskates protokolu. Patruļai dodoties uz norādīto adresi, saņemts atsaukums, jo ieradies greideris, kas ceļu sakārto. Policijas palīdzība nav nepieciešama.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Rojas pagastā, kāda automašīna iebraukusi grāvī, un personas atklāti lieto alkoholu. Ierodoties notikuma vietā, automašīnas vadītājs netika sastapts un konstatēts, ka trešajai personai kaitējums nav nodarīts.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, daudzdzīvokļu mājas kaimiņš savā dzīvoklī veic remonta darbus, tas traucē citam kaimiņam atpūsties. Personai izskaidrots, ka remonta darbus drīkst veikt pa dienu arī sestdienā.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, guļ persona alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona stiprā alkohola reibumā. Par augstāk minēto faktu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Stendē, Liesmas ielā, izcēlies konflikts starp vairākām personām. Ierodoties notikuma vietā, konflikts beidzies, veiktas pārrunas.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, atrodas persona stiprā alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura bija manāmā alkohola reibumā un nespēja patstāvīgi droši piecelties. Ņemot vērā, ka persona nespēj patstāvīgi un droši pārvietoties, pieņemts lēmums to aizturēt, nogādāt dzīvesvietā. Uzsākt administratīvā pārkāpuma process.

18.02.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, pie soliņa Raiņa un Pļavu ielas rajonā atrodas beigts meža dzīvnieks. Par minēto faktu informēts atbildīgais dienests.

Talsu novada pašvaldības policijas inspektoriem veicot ikdienas darba pienākumus, konstatēts, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, uz šosejas A10 braucamās daļas atrodas beigts meža dzīvnieks. Par minēto faktu informēts atbildīgais dienests.

Saņemts telefonisks lūgums rast iespēju pašvaldības policijas darbiniekiem apsekot Sporta halli Talsos, K. Mīlenbaha ielā, kur sāksies telpu futbola spēle. Veikta sabiedriskās kārtības uzraudzība sporta hallē. Sastādīti vairāki lēmumi-paziņojumi par stāvēšanas un apstāšanās noteikumu pārkāpšanu

19.02.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, Pastendē, kāda automašīna esot veikusi agresīvu braukšanu. Veicot videonovērošanas kameru caurskati Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, Pastendē, agresīvas braukšanas pazīmes netika konstatētas.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, izcēlies konflikts starp vairākām personām. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī konflikts bija beidzies, policijas darbinieku palīdzība nebija nepieciešama.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, skolas teritorijā audzēkņi lieto tabakas izstrādājumus. Ierodoties notikuma vietā, tika veikta patrulēšana un kontrole.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, netiek ievēroti servitūta ceļa nosacījumi. Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki, ierodoties norādītajā adresē, konstatē, ka servitūta ceļš netiek izmantots.

No neatliekamās medicīniskās brigādes darbiniekiem saņemts lūgums palīdzēt agresīva pacienta savaldīšanai. Ierodoties notikuma vietā nodrošināta sabiedriskā kārtība un miers.

20.02.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, Mundigciemā, pie kādas garāžas atrodas novārdzis suns. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka kādas automašīnas īpašnieks ir uzlicis savas automašīnas valsts numura zīmi citai automašīnai un piedalās ceļu satiksmē. Informācija nodota patruļu grupām un Valsts policijai.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Dundagā, skolas audzēknis uz skolu ir atnesis elektronisko cigareti un to lietojis. Par augstāk minēto faktu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, Dižstendē, publiskā vietā guļ persona alkohola reibumā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona stiprā alkohola reibumā un persona nogādāta dzīvesvietā, lai neapdraudētu savu veselību.

22.02.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Jaunajā ielā, ēkas otrajā stāvā uz soliņa guļ persona. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, ar kuru veiktas pārrunas. Persona pēc pārrunām dodas prom.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Sabilē, Rīgas ielā, četri bērni sitot pie loga. Atverot logu bērni aizbēg. Bērni ar savām darbībām traucē mājas iedzīvotājiem. Pašvaldības policijas ierašanās brīdī bērni netika sastapti.

Saņemta informācija par to, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, Pastendē, pie veikala stūra guļot persona alkohola reibumā. Talsu novada pašvaldības policijas ierašanās brīdī persona nebija sastopama.

Saņemta informācija, par to, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, Ambrakas ielā, alkohola koplietošanas laikā izcēlies konflikts starp vairākām personām. Ierodoties notikuma vietā, sastaptas vairākas personas ar kurām veiktas pārrunas. Konflikts atrisināts.

23.02.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Dundagā, Talsu ielā, Dundagas vidusskolā pie nepilngadīgas personas ir atrasta elektroniskā cigarete. No nepilngadīgās personas, sociālā pedagoga klātbūtnē pieņemts rakstveida paskaidrojums par elektroniskās cigaretes uzglabāšanas faktu. Uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, uz ledus Laidzes ezerā atrodas zemledus makšķernieks. Notikuma vietā konstatēts, ka uz ledus Laidzes ezerā atrodas persona, kurai palūgts pārtraukt makšķerēšanu un nokāpt no ledus. Uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, Purgalciemā, bieži vēlās vakara stundās atrodas klaiņojoši suņi. Lūdz rast vēlas vakara stundās iespēju patruļu maršrutos iekļaut Purgalciemu, lai piefiksētu klaiņojošos suņus. Informācija nodota visām patrulējošajām grupām.

Saņemta informācija, ka Talsos, pie ēkas Brīvības ielā, stāv persona, kura vizuāli izskatās alkohola reibuma stāvoklī un normāli nespējot pārvietoties. Ierodoties notikuma vietā, pie ēkas un tuvākajā apkārtnē persona, kura atrodas alkohola reibumā, netika manīta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, pie veikala ieejas durvīm sēž persona, kura izskatās acīmredzamā alkohola reibuma stāvoklī un nespēj patstāvīgi pārvietoties. Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka pie veikala ieejas durvīm atrodas persona, kura atrodas alkohola reibuma stāvoklī un bez palīdzības nespēj normāli pārvietoties. Lai persona neapdraudētu savu vai sabiedrības drošību, pieņemts lēmums viņu nogādāt dzīvesvietā. Uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

24.02.

Saņemta informācija, ka Talsos, A. Pumpura ielā, tiekot trokšņots. Dzirdamas skaļas personu balsis. Ierodoties minētajā adresē, konstatēts, ka dzīvoklī valda klusums. Dzīvoklī atradās divas personas. Ar abām personām individuāli veiktas pārrunas. Iesniegumu neviena strīdā iesaistītā puse nevēlas rakstīt.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, pie ēkas logiem novietoti atkritumi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka pie mājas logiem ir novietoti sadzīves atkritumi, bet persona, kura par notikušo ziņojusi, atrodas acīmredzamā stiprā alkohola reibuma stāvoklī un nav iespējams izvērtēt informāciju, tāpēc ieteikts personai skaidrot situāciju, kad neatradīsies alkohola reibumā.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, uz zemes sēž persona, kura ir acīmredzamā stiprā alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, aizturēta persona, kura atradās cilvēka cieņu aizskarošā izskatā, stiprā alkohola reibuma stāvoklī, nevarēja patstāvīgi pārvietoties. Persona nogādāta pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Andreja Pumpura ielā, pie mājas novietotas automašīnas, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Sastādīti vairāki lēmumi-paziņojumi par stāvēšanas un apstāšanās noteikumu pārkāpšanu.

25.02.

Talsu novada pašvaldības policijas patruļa, veicot patrulēšanu, ievēroja, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, netālu no auto stāvlaukuma uz ceļa nobrauks kaķis. Paziņots atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Laidzes ielā, nolūzis koks un sabojājis ēku. Lūdz sastādīt apskates protokolu, koks, iespējams, ir pašvaldības. Ierodoties notikuma vietā, sastādīts apskates protokols, veikta fotofiksācija.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, personai izcēlies konflikts ar kaimiņu par novietotajām sadzīviskajām mantām. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka persona, kura informējusi par notikumu ir acīmredzamā, stiprā alkohola reibumā. Personai ieteikts izgulēties un jautājumu par novietotajām mantām risināt nākamajā dienā.

Saņemts telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Aspazijas ielā, tiek kurināts ugunskurs un ir liels sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka tiek dedzināta koksne. Veiktas pārrunas un ugunskurs nodzēsts.

26.02.

Talsu novada pašvaldības policijas sētā kāda persona uz policijas automašīnas motora pārsega novietoja maku ar dokumentiem, kartēm un zīmīti, kurā rakstīts, ka maks ir atrasts Talsos, Ūdens ielas atkritumu konteinerā. Naudas maks un dokumenti nodoti īpašniekam.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, notiek mūzikas atskaņošana, kas traucē mājas iedzīvotājai. Ierodoties norādītajā adresē konstatēts, ka persona mūziku neatskaņo skaļi. Ar personu veiktas pārrunas, izskaidrots, ka arī agri no rīta skaļas mūzikas atskaņošana var traucēt citiem daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem.

Patrulējot konstatēts, ka uz soliņa Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, sēž persona alkohola reibumā. Zinot šīs personas uzvedību alkohola reibumā, tika pieņemts lēmums personu nogādāt dzīvesvietā.

27.02.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, Straumes ielā, īpašuma teritorija regulāri tiek piepūsta ar lazdu lapām no kaimiņa īpašuma, jo lapas netiek grābtas. Lūdz veikt pārrunas, jo kaimiņš neņem vērā aizrādījumus. Ierodoties notikuma vietā, veiktas pārrunas.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, brīvi klaiņo suns. Lūdz izbraukts un fiksēt. Ierodoties notikuma vietā veikta apsekošana, suns netiek sastapts. Veiktas pārrunas ar izsaucēju.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsos, Talsu novadā, Lielajā ielā, pie ezera promenādes velosipēdu novietnes tiek novietota automašīna, kas, iespējams, traucē velosipēdistiem. Ierodoties notikuma vietā, fiksēta automašīna, kas ceļu satiksmes noteikumus nepārkāpj.

28.02.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka persona, pastaigājoties pa laipu, kas ved gar Talsu ezeru, ievērojusi, ka trūkst vienas gleznas, kas uzstādītas vienā no laipas posmiem. Informācija nodota atbildīgajai personai.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Dundagā, Brīvības ielā, kāda persona savā malkas šķūnī atradusi beigtu meža dzīvnieku. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, Sārcenē, netālu no autobusu pieturas, ceļa malā guļ beigts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija, ka persona trīs dienas nevar sazvanīt vecāka gadagājuma radiniekus. Ierodoties radinieku dzīvesvietā, noskaidrots, ka personām radusies problēma ar mobilo telefonu. Informācija nodota personai, kura par notikumu ziņoja.

 

29.02.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, A. Lerha-Puškaiša ielā, no blakus īpašuma pagalma vējš iepūš lapas. Īpašums nav kopts un ir pamests. Notikuma vietā veikta apskate un sastādīts apskates akts.

Talsu novada pašvaldības policijā tika saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, Laucienē, kādā īpašuma teritorijā klaiņo svešs suns. Ierodoties notikuma vietā, pieņemts iesniegums. Suns apkārtējā teritorijā netika sastapts.

Talsu novada pašvaldības policijā tika saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Laucienes pagastā, Laucienē, klaiņo svešs suns. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Talsu novada pašvaldības policijā tika saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, jauniešu bariņš trokšņo un bļaustās. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija neapstiprinās.

Talsu novada pašvaldības policijā tika saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Raiņa ielā, daudzdzīvokļu mājas pagalmā, pulcējas jaunieši, kuri, iespējams, smēķē. Ierodoties notikuma vietā, sastaptas divas personas, kas savstarpēji sarunājas. Smēķēšana netiek konstatēta.

1.01. 

Saņemta informācija, ka Valdemārpilī persona agresīvi vada automašīnu, iespējams, automašīnu vada alkohola reibumā. Tika apsekota Valdemārpils un tās tuvākā apkārtne. Apsekošanas laikā aprakstā minētais transportlīdzeklis netika manīts.

Saņemta telefoniska informācija, ka Ģibuļu pagastā kādā atpūtas namā atrodas persona, kura ir stiprā alkohola reibumā un nedodas prom no viesu nama pēc īres līguma beigām. Ierodoties notikuma vietā, sastapta nepilngadīga persona alkohola reibumā. Jaunietis nogādāts Talsu novada pašvaldības policijā, lai veiktu alkohola pārbaudi un tiktu nodots likumiskajam pārstāvim.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, sabiedriskajā tualetē, guļ vairākas personas. Ierodoties notikuma vietā, sastaptas personas, kuras pēc policistu rīkojuma atstāja tualetes telpas.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Lielajā ielā, redzēta persona ar sadurtu kāju. Ierodoties notikuma vietā sastapta persona, kura paskaidro, ka esot bijusi pie drauga un strīda laikā izsitusi stiklu, kā rezultātā sagriezusi roku. Izvērtējot personas stāvokli, tika izsaukta Neatliekamas medicīniskas palīdzības brigāde. Mediķi vēlējās personu hospitalizēt, bet persona atteicās no hospitalizācijas.

Saņemta telefoniska informācija, ka Abavas pagastā, Pedvālē, privātīpašuma teritorijā, atrodas beigta stirna. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācijā, ka Ģibuļu pagastā, Spārē, autobusa pieturā guļ persona. Autobusa pieturā sastapts jaunietis, kurš nokavējis sabiedrisko autobusu. Ņemot vērā āra zemo temperatūru, jaunietis nogādāts Talsu autoostā, lai ar sabiedrisko transportu varētu braukt mājās.

Saņemta informācija, ka Ārlavas pagastā, pie Lubes tilta, guļ persona. Veikta patruļa tuvāka apkārtnē, persona netika sastapta.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos kādā dzīvoklī notiek konflikts – kliegšana, grūstīšanās. Ierodoties notikuma vietā, konflikts beidzies, policijas palīdzība nav nepieciešama.

Saņemts telefonisks ziņojums, ka Talsos, Lielajā ielā, notiek konflikts uz ielas, kurā iesaistījušās daudzas personas. Ierodoties norādītajā adresē, konflikts netiek konstatēts, veikta patrulēšana.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Lielajā ielā, publiskā vietā, ilgstoši uzturas persona, kura ir acīmredzamā alkohola reibuma stāvoklī un traucē balles apmeklētājiem. Ierodoties Talsu kultūras nama foajē, aizturēta persona, kura ir acīmredzamā alkohola reibuma stāvoklī. Persona nevar nosaukt savus personas datus, tādēļ nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

2.01.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Jaunajā ielā, krustojumā stāvēšanai novietota automašīna pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus. Ierodoties notikuma vietā, sastapts automašīnas vadītājs, kurš paskaidroja, ka atvedis divus pensionārus ar kustību traucējumiem saņemt personu apliecinošus dokumentus.

Saņemta telefoniska informācija, ka Abavas pagastā, Pedvālē, īpašuma teritorijā atrodas beigta stirna. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, privātmājas teritorijā, atrodoties stirna. Talsu novada pašvaldības policijas darbiniekiem ierodoties notikuma vietā, privātmājas teritorijā konstatēja traumētu stirnu. Paziņots atbildīgajam dienestam.

3.01.

Saņemta telefoniska informācija, ka Rojas pagastā, Kaltenē, privātmāju teritorijā pieklīduši divi liela auguma, agresīvi suņi. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

04.01.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Rojas pagastā, ar smago traktortehniku izstrādājot mežu, sabojāts Talsu novada pašvaldībai piederošais ceļa segums. Ierodoties notikuma vietā, informācija tiek pārbaudīta, un konstatēts, ka ceļa bojājumus nav iespējams fiksēt, jo sasnidzis sniegs.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Rojā mājas pagalmā atrodas klaiņojošs suns. Saņemtā informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Rojas pagastā izcēlies ģimenes konflikts. Ierodoties notikuma vietā, tiek sastaptas abas iesaistītās personas, ar kurām tiek veiktas pārrunas. Notikuma vietā veiktas procesuālās darbības.

05.01.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Vandzenes pagastā alkohola koplietošanas laikā izcēlies konflikts. Ierodoties notikuma vietā, dzīvokļa durvis netika atvērtas. Aiz durvīm esošās personas paskaidroja, ka nekāda konflikta neesot, nezinot, kur esot nolikuši durvju atslēgu, tāpēc durvis nevarot atvērt.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Rojā skraida suns, kas uzbrūkot cilvēkiem. Apsekota Rojas teritorija, bet norādītais suns netika manīts.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos pa ielu pārvietojas persona, kura ģērbusies neatbilstoši laika apstākļiem. Talsu novada pašvaldības policija darbinieki sadarbībā ar Valsts policiju uzsāka personas meklēšanu. Noskaidrota personas identitāte, kā arī personas atrašanās vieta. Persona tika atrasta un nogādāta dzīvesvietā.

06.01.

Veicot patrulēšanu Talsos, policijas darbinieki konstatē, ka vairākas automašīnas veic agresīvu braukšanu. Transportlīdzekļi tika apturēti, un uz notikumu vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Stendē bojāta ceļa zīme. Informācija nodota Valsts policijai.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Sabilē persona no veikala nozagusi trīs degvīna pudeles. Sarunas laikā ar veikala darbinieci noskaidrota personas identitāte, veikta personas dzīvesvietas apsekošana un informācija nodota Valsts policijai.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Lībagu pagastā, daudzdzīvokļu namā, kaimiņš trokšņo. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija neapstiprinājās.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Rojā, daudzdzīvokļu namā, kaimiņi trokšņo, atskaņo skaļu mūziku un dzied, atsakoties pārtraukt trokšņošanu. Ierodoties notikuma vietā, pēc pašvaldības policijas darbinieku lūguma skaļa mūzikas atskaņošana pārtraukta. No dzīvokļa devās prom vairākas personas.

07.01.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, daudzdzīvokļu namā Laukmuižas ielā, notiek trokšņošana. Ierodoties notikuma vietā, skaļas mūzikas atskaņošana pārtraukta. Dzīvokli esošās personas durvis neatvēra.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Darba ielā, daudzdzīvokļu mājā notiek trokšņošana. Ierodoties notikuma vietā, skaļas mūzikas atskaņošana pārtraukta. Dzīvoklī sastapta persona, kurai izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Lielajā ielā, publiskā vietā, pēc pasākuma beigām atrodas aizmigusi persona. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona stiprā alkohola reibumā, kura nogādāts savā dzīvesvietā.

08.01.

Saņemta telefoniska informācija ar lūgumu apsekot adresi Talsos, Gravas ielā, jo saņemta ziņa no personas ar lūgumu palīdzēt. Ierodoties norādītajā adresē, pie mājas pašvaldības policijas darbiniekus sagaida persona, kura paskaidro, ka izcēlies sadzīvisks konflikts, un nezināma persona izteikusi draudus. Persona lūdz palīdzību nokļūt līdz Talsu autoostai. Persona nogādāts Talsu autoostā.

Saņemta informācija, ka Talsos, V. Ruģēna ielā, novietota automašīna, kas traucē citiem transportlīdzekļiem. Ierodoties notikuma vietā, pie automašīnas sastapts tās vadītājs, kuram izteikts mutisks aizrādījums.

09.01.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Rojā, daudzdzīvokļu mājā, kaimiņš, trokšņo, jo, iespējams, naktī, dzīvoklī veic remontu. Ierodoties notikuma vietā, sastaptas divas personas, kuras skaļi uzvedas pa nakti, bļaustās. Personām izteikti mutiski aizrādījumi.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Vandzenes pagastā, autobusa pieturā, guļ nepazīstama persona. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura nodota mediķu aprūpē.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsos tirdzniecības iestādē uzturas bezpajumtnieki, kuri traucē veikala apmeklētājiem. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija neapstiprinājās.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, daudzdzīvokļu mājā, kaimiņi trokšņo. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura ziņojusi par notikumu. Persona paskaidroja, ka kaimiņi traucē ar sadzīviska rakstura trokšņiem visas dienas garumā. Apsekojot norādīto dzīvokli, pārkāpumi netika konstatēti.

 

11.01.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, skolas telpās atrodas pieklīdis suns. Talsu novada pašvaldības darbinieki suni nogādāja dzīvnieku patversmē.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, ceļa posmā Valdemārpils–Roja, guļ beigts meža dzīvnieks. Saņemtā informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Vandzenes pagastā, notiek ģimenes konflikts. Ierodoties notikuma vietā, tiek sastaptas abas iesaistītās personas ar kurām tiek veiktas pārrunas. Konflikts atrisinājies.

Veicot patrulēšanu Talsu novadā, Valdemārpilī, policijas darbinieki konstatē, ka grāvī atrodas automašīna un pie automašīnas atrodas persona, kura vadījusi transportlīdzekli, neorientējas apkārtējā vidē un rada aizdomas par alkohola lietošanu. Uz notikumu vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, uz ielas atrodas persona, kura, iespējams, ir narkotisko vai citu apreibinošu vielu iespaidā. Ierodoties notikuma vietā, sastapta norādītā persona un uz notikuma vietu izsaukts neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Rojas pagastā, daudzdzīvokļu mājā, tiek traucēts miers, jo dzīvoklī regulāri notiek remontdarbi, un dzīvoklī tiek lietoti alkoholiskie dzērieni. Ierodoties notikuma vietā, tiek noskaidrots dzīvokļa īpašnieks un dzīvoklī atrodošās personas dodas projām, dzīvokļa atslēgas nodotas dzīvokļa īpašnieka uzticības personai.

12.01.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, pa Koku ielu klaiņo suns. Ierodoties notikumā, sastapta persona, kura suni izvedusi pastaigā, veiktas pārrunas.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Draudzības ielā, koplietošanas telpā guļ persona. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka guļošajai personai nepieciešama medicīniskā palīdzība. Izsaukta MNPD brigāde un persona nodota mediķu aprūpē.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka pie Talsu robežzīmes, braucot virzienā no Stendes uz Talsiem, uz ceļa braucamās daļas nomales atrodas beigtas meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

13.01.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, notiekot trokšņošana, iespējams, sadzīvisks konflikts. Ierodoties norādītajā adresē, konflikts netiek konstatēts. Dzīvoklī tika sastaptas vairākas personas, kuras paskaidroja, ka esot notikusi skaļāka vārdu apmaiņa.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, apledojošas ietves dēļ nokritusi persona. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Ārlavas pagastā, sastapts novārdzis suns. Ierodoties notikuma vietā, sastapts suņa īpašnieks, kurš paskaidroja, ka suns ir gados vecs un ar veselības problēmām. Suņa īpašniekam ieteikts vērsties pie vetārsta pēc konsultācijas.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsos, Darba ielā, dzīvoklim ir bojātas durvis, iespējams, dzīvokļa durvis uzlauztas. Ierodoties notikuma vietā, sastapts dzīvokļa īpašnieks un noskaidrots, ka dzīvokļa ārdurvīm nokritusi dekoratīvā uzlika.

14.01.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Rojā, dārza īpašumā ielauzusies persona, kura dedzina dažādas mantas. Pēc neilga laika noskaidrots, ka persona ir sajaukusi sev piederošo dārza īpašumu ar blakus esošo īpašumu.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Lielajā ielā, tiek atskaņota skaļa mūzika, kas traucē tuvējās mājas iedzīvotājam atpūsties. Ierodoties notikuma vietā, veiktas pārrunas un mūzika tiek atskaņota klusāk.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Lielajā ielā, persona klauvējas pie tirdzniecības centra ieejas durvīm, tādējādi traucējot tirdzniecības centra dežuranta darbu. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona stiprā alkohola reibumā. Persona nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

15.01.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, guļ persona, kura, iespējams, atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona stiprā alkohola reibumā, kurai nepieciešama medicīniskā palīdzībā. Izsaukta MNPD brigāde un persona nodota mediķu aprūpē.

Veicot patrulēšanu, Talsu novada pašvaldības policijas darbinieki konstatēja, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, Talsciemā, Griezes ielā, Talsu lidlaukā, iebraukusi automašīna. Par augstāk minēto faktu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Lībagu pagastā, koplietošanas kāpņu telpā atrodas persona, kura ir acīmredzamā alkohola reibuma stāvoklī. Persona traucējot sabiedrisko kārtību. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona stiprā alkohola reibumā. Par augstāk minēto faktu uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Stendē, Lielajā ielā, uz ielas atrodas sabraukta stirna. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

16.01.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, V. Ruģēna ielā, stāvēšanai novietota automašīna, kas pārkāpjot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts pārkāpums, un sastādīts lēmums-paziņojums par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Lielajā ielā, persona regulāri un ilgstoši darbina savu automašīnu, kas novietota stāvēšanai tieši pie mājas sienas. Šo darbību rezultātā dzīvoklī ieplūst automašīnas izplūdes gāzes un rada diskomfortu tā iemītniekiem. Ierodoties minētajā adresē, sastapta persona, kura darbina automašīnu daudzdzīvokļu mājas pagalmā. Ar personu veiktas pārrunas, izteikts mutisks aizrādījums.

17.01.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Stendē, Brīvības un Kaspara ielas krustojuma apkārtnē, kāds autovadītājs veic agresīvas braukšanas manevrus. Veicot patrulēšanu Talsu novada Stendē, pārkāpumi netiek konstatēti. 

18.01.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka, Talsu novadā, Talsos, Raiņa ielā, automašīnas stāvlaukumā ir pamesta automašīna. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots automašīnas īpašnieks, kuram paziņots par automašīnas ilgstošu stāvēšanu uz ceļa braucamās daļas.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Vandzenē, kādā īpašumā novietota automašīna, kas traucē citiem transportlīdzekļiem. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka automašīna novietota stāvēšanai uz zemesgrāmatā nenostiprināta servitūta ceļa.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, izcēlies ģimenes konflikts. Ierodoties notikuma vietā, persona aizturēta un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā, procesuālo darbību veikšanai.

 19.01.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka persona neievēro policijas lēmumu par nošķiršanu. Persona klauvē pie durvīm un traucē naktsmieru. Persona aizturēta un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā Talsos, procesuālo darbību veikšanai.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, A. Pumpura ielā, uz trotuāra guļ persona. Ierodoties notikuma vieta, persona netika sastapta. Veikta tuvākās apkārtnes apsekošana.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos pa Talsu ezera ledu staigā vairākas personas. Ārā ir sācies atkusnis un zvanītājs aizrādījis personām par bīstamību šajā laikā atrasties uz ledus. Personas uz aizrādījumu nereaģē. Ierodoties notikuma vietā, veiktas pārrunas ar personām. Personām izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, kādā dzīvoklī atrodas daudz svešu personu, kuras lieto alkoholu, trokšņo. Ierodoties notikuma vietā sastaptas trīs personas, kuras lieto alkoholiskus dzērienus. Ar personām tika veiktas pārrunas un izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsos, Jaunajā ielā, automašīna novietota stāvēšanai iepretim īpašuma vārtiem, liedzot iebraukt vai izbraukt no īpašuma. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots automašīnas īpašnieks, kurš automašīnu pārvietoja.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsos, Laidzes ielā, kāpņu telpā, atrodas persona alkohola reibumā, kurai pēc kopīgas alkohola lietošanas ar draugu izcēlies konflikts un tagad neesot kur palikt, jo patversmē alkohola reibumā esošas personas neielaiž. Ierodoties notikuma vietā, persona aizturēta un nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā.

Saņemta informācija, ka Talsos, Darba ielā, laukumā pulcējās personas, kuras skaļi darbina automašīnas, veic agresīvas braukšanas manevrus. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka minētajā laukumā atrodas viena automašīna. Ar auto vadītāju veiktas pārrunas. Pēc sarunas automašīnas vadītājs aizbrauc.

20.01.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, dzīvoklī visu nakti tiek atskaņota mūzika, kas traucē citiem mājas iedzīvotājiem gulēt. Ierodoties notikuma vietā, dzīvoklī, dzirdama mūzikas atskaņošana. Uz klauvējieniem pa durvīm netiek reaģēts, dzīvoklī pašvaldības policijas darbinieki netiek ielaisti, taču mūzikas atskaņošana dzīvoklī tiek pārtraukta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Kolkas pagastā, Kolkā, daudzdzīvokļu mājā konfliktē vairākas personas. Ierodoties notikuma adresē, konstatēts, ka izcēlies sadzīviska rakstura konflikts. Veiktas pārrunas un izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Stendē, bija noticis Ceļu satiksmes negadījums, kura laikā pazudis mazs, melns suns. Veikta video ierakstu caurskate. Tāpat informācija nodota dežūrgrupai.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsos, Lielajā ielā, tiek atskaņota skaļa mūzika. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka mūzika tiek atskaņota, netraucējot apkārtējiem.

21.01.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Abavas pagastā, notiek trokšņošana, skaļa bļaustīšanās un koplietošanas kāpņu telpā notiek fiziska spēka pielietošana. Ierodoties notikuma vietā, dzirdamas skaļas sarunas. Personas paskaidroja, ka atbraukušas no ārzemēm un atzīst, ka skaļi runājušas. Apņemas netraucēt kaimiņiem.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Brīvības ielā, kaimiņi dzīvoklī atskaņo skaļu mūziku un trokšņo. Ierodoties notikuma vietā, sastapts dzīvokļa īpašnieks, kuram paskaidrots, ka skaļā mūzika traucē kaimiņu mieru un sabiedrisko kārtību. Skaļās mūzikas atskaņošana pārtraukta.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, daudzdzīvokļu nama pagalmā vairākas automašīnas traucē gājēju kustību. Automašīnas atrodas uz gājēju pārejas. Saņemta informācija nepastiprinājās, tuvākā apkārtnē veikta patrulēšana.

22.01.

Talsu novada pašvaldības policijas patruļa Talsu novadā, Mērsraga pagastā, braucot pa ceļu Roja–Mērsrags ,aptuveni 3 km pirms Mērsraga ciema pamanīja ceļa malā sabrauktu meža dzīvnieku. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, netālu no Rojas, iet persona, kura izskatās stiprā alkohola reibumā. Ierašanās brīdī, neviena persona alkohola reibumā nav manāma, veikta apkārtnes apsekošana.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsos, Celtnieku ielā, tiekot skaļi trokšņots, atskaņota mūzika. Ierodoties notikuma vietā, dzīvoklī sastapta persona, kura skaļi klausās mūziku. Veiktas pārrunas, izteikts mutisks aizrādījums. Skaļās mūzikas atskaņošana pārtraukta.

23.01.

Videonovērošanā konstatēts, ka Talsu novadā, Valdemārpilī, Sasmakas ezerā, atkušņa laikā uz ledus atrodas persona. Ierodoties notikuma vietā, personai palūgts nekavējoties nokāpt no ledus. Veiktas pārrunas.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Koku ielā, klaiņo suns. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kam suns pieder. Veiktas pārrunas, pārbaudīta lolojumdzīvnieka pase.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Balgales pagastā, klaiņo trīs suņi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka sniegtā informācija apstiprinās. Uzsāktas procesuālās darbības. 

24.01.

Saņemta informācija, ka Talsos, Kareivju ielā, automašīnu stāvlaukumā, stāvēšanai novietota automašīna, kas traucē pārvietoties kājāmgājējiem. Notikuma vietā sastādīts lēmums-paziņojums par apstāšanās vai stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, K. Valdemāra ielā, koplietošanas telpā atrodas persona alkohola reibumā. Notikuma vietā sastapta persona alkohola reibumā. Konstatēts, ka persona neapdraud savu vai sabiedrības drošību. Pieņemts lēmums personu nogādāt dzīvesvietā.

25.01.

Saņemta telefoniska informācija, ka krustojumā no Brīvības ielas uz Lielo ielu, Talsos, Talsu novadā, automašīna agresīvi izbraukusi krustojumu, apzināti vadot automašīnu sānslīdē. Veikta Talsu pilsētas video ierakstu caurskate, konstatēts, ka automašīna iebrauca krustojumā no Brīvības ielas un nogriezās uz Lielo ielu, bīstami apbraucot gājēju uz gājēju pārejas. Informācija nodota Valsts policijas darbiniekiem.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka, iebraucot Talsos, Paugurciemā, Arāju ielā, ir sabojāta ceļa zīme. Informācija nodota Laidzes pagasta pārvaldei.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Kalna ielā, kaimiņš pirmajā stāvā trokšņo. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kurai izskaidrots, ka kaimiņiem traucē viņa trokšņošana. Personai izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, K. Valdemāra ielā, sastapta nepilngadīga persona, kura, iespējams, lietojusi alkoholiskos dzērienus. Ierodoties notikuma vietā, sastapta nepilngadīgā persona, kura atsakās no alkohola pārbaudes izelpojamajā gaisā, kā arī nesniedz ziņas par sevi un bēg no policijas darbiniekiem. Nepilngadīgā persona nogādāta Talsu novada pašvaldības policijā, Talsos, Lielajā ielā, lai noskaidrotu personību. Par notikušo informēti nepilngadīgās personas vecāki. Pēc personības noskaidrošanas persona nodota vecāku gādībā. Uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

26.01.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Kolkas pagastā, persona pēc alkohola lietošanas var nosalt savā dzīvesvietā, kurā ir auksti. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura atradās pie samaņas. Persona nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei, kura personu nogādāja ārstniecības iestādē.

Saņemta informācija, ka personai piederošam sunim pastaigas laikā Talsu novadā, Laidzes pagastā, Laidzē, uzbrucis suns, nodarot miesas bojājumus. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots vainīgā dzīvnieka saimnieks. Pieņemts paskaidrojums un iesniegums. Uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

27.01.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, publiskā vietā trokšņo nezināma persona. Iespējams, persona lieto alkoholiskus dzērienus. Ierodoties notikuma vietā, sastapa persona, kura paskaidroja, ka gaidot autobusu, lai dotos uz savu dzīvesvietu. Persona skaidro, ka tai ir veselības problēmas.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Draudzības ielā, neapdzīvotā ēkā atrodas jaunieši, kuri tur dauzās un kaut ko lauž. Informē, lai izbrauc un veic pārrunas, jo ēka, iespējams, ir avārijas stāvoklī un jaunieši var radīt sev apdraudējumu. Ierodoties notikuma vietā, jaunieši netika sastapti.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, pa Paugurciema ielu ilgstoši skraida liels suns. Paziņots atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā, publiskā vietā atrodas persona, kura skaļi bļaustās, iespējams, persona atrodas alkohola reibuma stāvoklī. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona alkohola reibumā. Tiek pieņemts lēmums personu nogādāt dzīvesvietā, lai tā neapdraudētu sevi un netraucētu citas personas.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, uz Vilkmuižas ezera ledus atrodas persona, kura, iespējams, rada apdraudējumu sev. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, ar kuru veiktas pārrunas un tai izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Krišjāņa Valdemāra ielā, privātīpašuma teritorijā esošajā zālājā tiek novietotas automašīnas. Ierodoties notikuma vietā, veikti pasākumi un automašīnas no privātīpašumā esošā zālāja tiek pārvietotas.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Darba ielā, mājas pagalmā ilgstoši stāv transportlīdzeklis, kura vadītājs regulāri katru dienu to ilgstoši darbina. Ierodoties notikuma vietā, sastapts automašīnas vadītājs, ar kuru veiktas pārrunas.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Kalna ielā, kādā dzīvoklī notiek trokšņošana, kas izpaužas kā skaļa kliegšana. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kurai ir veselības problēmas. Persona skaļi sarunājās ar radiniekiem. Personai izteikts mutisks aizrādījums.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Kalna ielā, koplietošanas kāpņu telpā atrodas persona ar neadekvātu uzvedību, kura mētā drēbes, skraida pa kāpņu telpu, skaļi bļaustās un ir bez apģērba. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kuras uzvedība ir neadekvāta. Persona paskaidro pašvaldības policijas darbiniekiem, ka ir lietojusi narkotiskās vielas. Paziņots Valsts policijai.

28.01.

Talsu novada pašvaldības policijas darbiniekiem patrulējot Talsu novadā, Talsos, ievērots, ka no Gravas ielas izbrauc automašīna, kurai uz motora pārsega atradās divas personas. Automašīna apturēta un noskaidrotas notikumā iesaistītās personas. Informācija nodota Valsts policijai, kas turpina lietas apstākļu skaidrošanu.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsos, Anša Lerha-Puškaiša ielā, daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā pie dzīvokļa durvīm atrodas dažādas mantas, kas, iespējams, ir no kāda cita dzīvokļa. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka pie dzīvokļa atrodas dažādas sadzīviskas mantas. Veikta dzīvokļu aptauja, taču netiek atrasta persona, kam mantas pieder.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Laidzes pagastā, braucot pa ceļu Talsi–Laidze, ceļa kreisajā pusē atrodas beigts meža dzīvnieks. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Kalna ielā, notiek skaļa trokšņošana, dzīvoklī atrodoties svešas personas. Ierodoties notikuma vietā, pārkāpumi netiek konstatēti.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Kolkas pagastā, Mazirbē, pludmalē atrodas beigts ronis. Informācija nodota atbildīgajam dienestam.

Saņemta informācija, ka Talsu novadā, Talsos, uz Vilkmuižas ezera ledus, netālu no viesnīcas Talsi, spēlējas bērni. Ierodoties Talsu novada pašvaldības policijas ekipāžai, bērni uz ledus netika konstatēti, kā arī ezera tuvumā neviens bērns neatradās.

 29.01.

Saņemta sūdzība par transportlīdzekli, kas bieži tiek novietots stāvēšanai Talsu novadā, Talsos, Darba ielā, automašīnu stāvlaukuma malā, kur beidzas iezīmētās līnijas, kā rezultātā ir apgrūtināta redzamība, izbraucot no daudzdzīvokļu namu sētas. Ierodoties notikuma vietā, ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi netika konstatēti.

Saņemta informācija, par to, ka Talsu novadā, Rojā, Ķirķraga ielā, kāpu zonā, stāvēšanai novietota automašīna. Veicot pārbaudi, pārkāpumi par stāvēšanai novietotu automašīnu kāpu zonā netika konstatēti.

Saņemta telefoniska informācija, ka Talsu novadā, Ģibuļu pagastā, degvielas uzpildes stacijas teritorijā klaiņo suns. Ierodoties notikuma vietā, noskaidrots, ka suns ir vakcinēts un reģistrēts. Suns nodots saimniekam un izteikts mutisks aizrādījums.

30.01.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, pa Brīvības ielu pārvietojas persona, kuras uzvedība ir neadekvāta, persona smejas, mētājās ar rokām, traucē sabiedrisko kārtību. Ierodoties notikuma vietā, un apsekojot tuvāko teritoriju, persona netika sastapta.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Jaunajā ielā, pie ēkas esošajā zālājā guļ persona. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura guļ un atsakās nosaukt personas datus, kā arī neorientējas apkārtējā vidē. Persona nogādāta pašvaldības policijā procesuālo darbību veikšanai.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Rīgas ielā, koplietošanas kāpņu telpā persona traucē sabiedrisko kārtību, smēķē, atstāj izsmēķus. Ierodoties notikuma vietā, veicot pārbaudi, konstatēts, ka saņemtā informācija neapstiprinājās.

Saņemta telefoniska informācija par to, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, persona vairākas stundas atskaņo mūziku, kas traucē kaimiņiem. Ierodoties notikuma vietā, sastapta persona, kura paskaidroja, ka regulēja mūzikas centru, un tāpēc atskaņota mūzika. Ar personu veiktas pārrunas.

31.01.

Saņemta telefoniska informācija, par to, ka Talsu novadā, Talsos, Dundagas ielā atrodas persona, kura, iespējams, ir alkohola reibumā. Persona guļ uz soliņa. Ierodoties norādītajā adresē, konstatēts, ka sniegtā informācija neapstiprinās.

Ziņo, ka Talsu novadā, Talsos, Celtnieku ielā, daudzdzīvokļu mājā nakts laikā tiek atskaņota skaļa mūzika. Tiek traucēts naktsmiers. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka informācija apstiprinās. Ar personām veiktas pārrunas. Izteikts mutisks aizrādījums.