Kultūra

2022. gada jūnijā sāksies Talsu novada muzeja tāfelklavieru restaurācija. Muzejs ir saņēmis finansējumu 3000 eiro apmērā no Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) Kurzemes reģiona konkursa, kas ļauj uzsākt restaurācijas pirmo posmu.

Pirms neilga laika stāstījām par Talsu novada muzejā esošajām tāfelklavierēm, kas gaida savu otro dzimšanas dienu. Ir pienācis brīdis tās nogādāt restaurācijai, jo ir saņemts finansējums, lai to varētu nodrošināt.

Tāfelklavieru restaurācijas pirmajā posmā ietilpst tāfelklavieru sagatavošana restaurācijai, žāvēšana, tāfelklavieru nogādāšana restauratoram Jānim Kalniņam, bojātā finierējuma noņemšana, virbuļsola remonta sagatavošana, stīgu, rāmja un rezonatora demontāža. Laikietilpīgākais un dārgākais pirmā posma restaurācijas process saistīts ar saglabājamā finierējuma nostiprināšanu un tīrīšanu.

Paralēli restaurācijas procesam, muzeja darbinieki ir sākuši darbu pie tāfeklavieru atklāšanas koncerta koncepcijas izstrādes, regulāro koncertu koncepcijas izstādes, kā arī potenciālo pianistu piesaistes.

Pirmo restaurācijas posmu ļauj uzsākt iegūtais finansējums 3000 eiro apmērā no VKKF Kurzemes reģiona konkursa, kā arī papildu finansējums tika iegūts no ziedojumiem (720 eiro).

Kopā ar Talsu novada fondu tiek atkārtoti atvērts ziedojumu konts tālefklavieru restaurācijai.

Ziedot tāfelklavieru restaurācijai iespējams:

  • Talsu novada muzejā ziedojumu kastē;
  • Talsu novada fonda bankas kontā:

Nodibinājums „Talsu novada fonds”
Reģ.nr. 50008073841
AS SEB banka
Bankas konts LV87UNLA0050017096893

Maksājuma mērķis: „Ziedojums Talsu novada muzeja tāfelklavieru restaurācijai”.

Vairāk par retajām tāfelklavierēm Talsu novada muzejā iespējams lasīt šeit.